Dióolajos kenyérkockák

A hétvégéket elsősorban azért szeretem, mert több idő jut a családomra, a gyerekekre és minden olyan tevékenységre, melyet szeretek és amely energiával tölt fel.

Egyik ilyen tevékenység számomra a hidegen sajtolt olajokkal való kísérletezgetés is. Hétvégén több az idő, együtt a család, tehát nem csak én kóstolgatom az elkészített remekműveket 🙂

A mostani hétvégén egy nagyon egyszerű fogást próbáltam ki. Készítettem grillezett csirkemellet és mellé salátát. Arra gondoltam, hogy a salátát feldobnám valahogy, hogy ne legyen mindig egyforma.

Ekkor beugrott, hogy már régóta ki szerettem volna próbálni a pirított kenyérkockákat is a salátába. De nem egyszerűen pirított kenyeret tettem bele, hanem a következők készítettem el:

A kenyérszeleteket kockára vágtam, megszórtam a fűszerkeverékkel (ami nálam itthon volt abban a sárgarépa, paszternák, petrezselyem gyökér, póréhagyma, petrezselyem levél, zeller, vöröshagyma, paprika), meglocsoltam dióolajjal és egy serpenyőbe tettem.

Lassan pirítottam a kenyérkockákat és mikor megpirultak a kész salátára tettem.

Isteni volt! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .