Egészséges tej – hidegen sajtolt dióolajjal

Te is olvastad már, hogy a boltokban kapható tejek nem túl egészségesek?

Ennek ellenére mégis úgy érzed, hogy nem tudnád kihagyni a mindennapi étkezéseidből?

Akkor hoztam neked egy jó kis alternatívát, ami egészséges, finom és otthon is könnyen elkészíthető!

Ez pedig a diótej – hidegen sajtolt dióolajjal.

Ha először furcsának találod, akkor is azt javaslom, hogy próbáld ki! Nem fogod megbánni!

Elmondom, hogy én hogy készítem. 🙂

Hozzávalók: 

6 evőkanál dióbél
2 evőkanál nádcukor
1 liter víz
egy kevés só
2 evőkanál GastrOlaj hidegen sajtolt dióolaj

Annyi az egész, hogy a vizet felforralom, majd ráöntöm a dióra. Várok egy kicsit, amíg hűl. Ez nagyon fontos, hiszen a hidegen sajtolt dióolajat soha nem adjuk forró ételekhez, mert az értéke pont az, hogy a sajtolás során sem alkalmazunk magas hőmérsékletet. Így örizzük meg az értékes tápanyagokat.

Amikor egy kicsit meghűlt a víz, akkor hozzáadom a többi alapanyagot és alaposan összeturmixolom, majd megint várok egy kicsit és a végén leszűröm.

Az így elkészült diótejet nyugodtan használhatod müzlihez vagy bármi máshoz, amihez amúgy a tejet használni szoktad! 🙂

Tetszett? Akkor kattints és oszd meg!Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.