Dióolaj

Mivel eddig csak a tökmagolajról beszéltünk, szóljon most ez a bejegyzés a nem kevésbé fontos dióolajról.  
A dióolaj sötét sárga színű, dió aromájú és kissé fanyar, de nagyon finom növényi olaj. Elsősorban salátákhoz, levesekhez és szószokhoz használják. Saláták közül főleg a céklához illik.  
A dióolajjal kapcsolatos legkorábbi információk egyike arról számol be, hogy az ókori Egyiptomban a múmiák bebalzsamozásához készítettek belőle balzsamot.  A dióolaj ergoszterol-tartalma ugyanis jó hatású a bőrre és késlelteti az öregedését (ez alatt a D-vitamin képzésének egyik előzetes alakját kell érteni)

Bőrirritációk, bőrszárazság esetén nagyon jó, ha van kéznél dióolajunk, hisz ha kirepedezik az ajkunk néhány csepp ebből a kellemes zamatú olajból megoldja a problémát. 

Többféle bőrirritáció esetén is jól használható, gombaölő hatása van, így az ezzel készült gyógykrémek és kozmetikai készítmények  szerveztünk gomba elleni védelmét is növelik.Ezért szokták szappanok, samponok és napozókrémek adalékanyagaként is felhasználni. 
Az olajoknak az emberi szervezetre gyakorolt hatását általában úgy szokták lemérni, hogy összetételükben milyen arányban szerepelnek telítetlen és  többszörösen telítetlen zsírsavak. Minél magasabb ez az arány, annál egészségesebb az olaj. A dióolaj vizsgálata során egyes tanulmányok megállapították, hogy ebből a szempontból maga a dióolaj kiemelkedő jelentőségű és rendkívül egészségesMINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>