Melyik hidegen sajtolt olajat válasszam?

Olvastál már arról, hogy a hidegen sajtolt növényi olajok segíthetnek neked megőrizni egészséged?

Meg is tetszett a gondolat, hogy a mindennapjaid részévé teszed őket, hogy élvezhesd jótékony hatásaikat?

Igen ám, de ilyenkor szokott beugrani az a fontos kérdés, hogy melyik legyen az első, amelyet elkezdesz fogyasztani? Hogyan tudsz választani?

Az első és legfontosabb, hogy eldöntsd, hogy milyen céllal szeretnéd fogyasztani az olajokat, azaz van-e konkrét panaszod, problémád, amire megoldást keresel. Ha van, akkor könnyebb helyzetben van, mert akkor célirányosan tudsz keresni. Csak hogy néhány példát mondjak:
– férfiak esetében a prosztata jóindulatú megnagyobbodása által okozott panaszok esetén jótékony lehet a hidegen sajtolt tökmagolaj
– a szív- és érrendszeri panaszok megelőzésében, kezelés kiegészítésében jó segítség lehet a hidegen sajtolt dióolaj
– az emésztési problémák esetén a hidegen sajtolt lenmagolajat is kipróbálhatod
– bőrproblémák esetén szintén segítségül hívhatod a hidegen sajtolt dióolajat és a hidegen sajtolt barackmagolajat
– csontritkulás, csonttörés és sérülés esetén a hidegen sajtolt mákolajat választhatod
– gyulladásos megbetegedések, illetve komoly betegségek utáni lábadozásban a hidegen sajtolt tökmagolaj lehet a társad…

A sort még folytathatnám, hiszen nagyon sok területen alkalmazhatod őket. Ha nem tudod konkrétan kiszűrnöd, hogy a meglévő problémád kezelésében melyik segíthet, akkor kérdezz nyugodtan, szívesen segítek!

Ha azonban a célod, hogy általánosságban vigyázz önmagadra, akkor már szabadabban dönthetsz. 

Mit tanácsolok ilyenkor?

Véleményem szerint ha korábban még nem fogyasztottál hidegen sajtolt olajokat, akkor célszerű olyannal kezdeni, aminek amúgy szereted az ízét, hiszen így könnyebb lesz megszoknod.

Első olajként igazán jó választás lehet a hidegen sajtolt dióolaj, mely

  • egyaránt segíthet a bőr szépségének és egészségének megőrzésében,
  • valamint a szív- és érrendszer egészségének megőrzésében.
  • ezen felül E-vitamint is tartalmaz, mely szükséges az immunrendszer jó működéséhez
  • a benne található E-vitaminért a bőröd, a körmöd és a hajad is hálás lesz.

Általánosságban első olajként tehát a hidegen sajtolt dióolajat ajánlom, hiszen íze rendkívül finom, hatása pedig rövid időn belül érezhető.

Hogyan illeszd be a hétköznapjaidba a hidegen sajtolt dióolajat?

A hidegen sajtolt dióolajt kétféleképpen illesztheted be a hétköznapjaidba:

  1. Kúraszerűen fogyasztod, naponta 1 evőkanállal.
  2. Külsőleg alkalmazod bőrproblémák esetén, illetve bőrápolás céljából.

Kúraszerű alkalmazás jelentése:
A kúraszerű alkalmazás lényege, hogy a kiválasztott hidegen sajtolt olajból elfogyasztod a napi ajánlott mennyiséget (dióolaj esetén 1 evőkanál felnőtteknek, 1 teáskanál gyerekeknek) minden reggel, éhgyomorra. Érdemes kúrákban gondolkodni, egy kúra minimum 90 napig tartson. A kúrák között tarthatsz 2 hét szünetet, de ha jó minőségű, valódi hidegen sajtolt olajat vásárolsz, akkor nem szükséges szünetet tartanod. A kúrát folytathatod a 3 hónap után egy másik, általad választott olajjal is.

Külsőleg való alkalmazás jelentése:
A hidegen sajtolt olajok külső alkalmazása azt jelenti, hogy az olajat önmagában, tisztán a bőrre kened. A legjobb, ha közvetlenül fürdés/zuhanyzás után teszed ezt, mert úgy jobban beszívja a bőröd.
Alkalmazhatod száraz, ekcémára hajlamos bőr esetén is, de megelőzésképpen is nagyon hatásos lehet akár a téli hűvös, szeles időben, akár a nyári, napsütéses, strandolós időszakban.

Bármelyik mellett döntesz, arra kérlek, hogy csak valódi hidegen sajtolt olajat válassz, hiszen csak az ilyen olajtól várhatod a valódi jótékony hatást. A hidegen sajtolás alatt minden esetben azt értem, hogy a sajtolás során nem használunk magas hőmérsékletet, nem adunk hozzá semmilyen adalékanyagot (sót, vizet vagy tartósítószert) és nem avatkozunk bele semmilyen formában az olaj összetételébe. Mi a GastrOlaj hidegen sajtolt olajokat így készítjük. Hiszünk abban, hogy a valódi, értékes olajnak nincs szüksége sem magas hőmérsékletre, sem egyéb beavatkozásba, bőven elég, ha a megtisztított, megszárított magok egyenesen a csigás présbe kerülnek és kisajtoljuk belőlük az olajat.

Ha bármi kérdésed lenne, akkor kérlek fordulj hozzám bizalommal, hiszen szívesen segítek!

Szeretnél többet megtudni a hidegen sajtolt olajokról? Akkor olvasd el az Olajozott egészség című könyvemet és tudj meg mindent, ami számodra fontos lehet!

Tudj meg mindet az olajokról!

Tetszett? Akkor kattints és oszd meg!Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.