Mit jelent az egészséges életmód?

Vajon egészségesen élek?

Mit jelent pontosan az egészséges életmód?

Hallod a rádióból, olvasod a különböző online felületeken, hogy előzd meg a betegségeket, élj egészségesen és tegyél minden nap azért, hogy egészséges maradj.

Nagyon jó! – gondolhatnád magadban. Ezt már mind hallottad, de azt nem mondja meg neked senki, hogy mégis mit kell pontosan csinálnod. Elkezdesz utánaolvasni, de 1-2 nap után nagyobb a káosz a fejedben, mint amikor elkezdted.

Szedjéd tablettákat? Kenegesd minden nap magad valamilyen krémmel?

Ha mindent be szeretnél tartani, ami nap mint nap rád zúdul, akkor egész nap nem csinálnál mást csak kapszulákat és tablettákat tömködnél magadba.

Ez az egészséges életmód? Őszinte leszek veled: NEM!

Mégis mit jelent az egészséges életmód? Erre a kérdésere válaszolok a mai bejegyzésben!

Egészséges életmód = egészséges szokások kialakítása!

Nem véletlenül fogalmaztam így.

Ha éveken keresztül éltél egy megszokott minta szerint, akkor biztos vagyok benne, hogy nem fogsz tudni egyik napról a másikra mindent megváltoztani. Azért nem, mert annyira sok lesz, hogy a kezdeti lelkesedésed alábbhagy, nem jönnek a sikerek, elkedvtelenedsz és szépen lassan visszatérsz a korábbi életviteledhez. Mert az már olyan kényelmes. Az már olyan megszokott.

Ne egyik pillanatról a másikra akarj változtatni!

Változtass apró lépésenként! Iktass be az életedbe új szokásokat, gyakorold addig, amíg tényleg a mindennapjaid részévé válnak és csak utána kezd bele egy újba.

Ez így hosszú lesz?

Az életmódváltás nem véletlenül “váltás”. Az egészséges életmód nem egy kúra, nem egy gyors valami, amit letudsz és mehet minden tovább. Az egészséges életmód tényleg egy életmód, tele olyan szokásokkal, amik az egészségedet és a jólétedet szolgálják. Ennek a folyamatnak nincs vége, hiszen mindig lesznek olyan területek, amelyeken javíthatsz.
Ha te úgy érzed, hogy már “kész” vagy, akkor ott lesznek a családtagjaid, barátaid, gyermekeid és szeretteid, akiknek szintén tudsz segíteni.

Az életmódváltás, az egészséges életmód egy szemlélet. Egy olyan szemlélet, amelynek során igyekszel visszatérni a természetes megoldásokhoz.

Az egészséges életmód során:

  • törekszel arra, hogy olyan szokásokat vegyél fel, amelyek az egészségedet szolgálják
  • törekszel arra, hogy a lehető legkevesebb méreganyaggal találkozzon a szervezeted – legyen szó étkezésről, tisztálkodásról vagy takarításról
  • törekszel arra, hogy a testednek is megadd azt, amire szüksége van – figyelsz a mozgásra, izmaid erősítésére, csontjaid egészségére
  • törekszel arra, hogy ne csak a testedet ápold, hanem a lelkedet is –  odafigyelsz a megfelelő mennyiségű és minőségű pihenésre, a stresszkezelésre és a lelki egészségedre

Szerintem ezek az egészséges életmód alapjai.

Hogy állj neki változtatni az életmódodon?

FOKOZATOSAN!

Ez a legfontosabb! Lassan, lépésenként haladj, mert különben túl soknak fogod érezni és elmegy a kedved az egésztől.

Kezd apró lépésekkel és tudatosítsd magadban, hogy ezt most az egészséged megőrzéséért teszed.

Legyen az első lépés, hogy minden reggel megiszol egy pohár vizet, amibe doTerra Citrom illóolajat cseppentesz. Én is ezzel kezdtem és azt vettem észre, hogy sokkal frissebben és energikusabban telt a reggelem. Csak 1-2 csepp, ennyi kell az első lépéshez.
Nem csak felhajtottam a vizet, hanem egy pillanatra koncentráltam magamra is. Amíg kortyoltam a frissítő italom, lehunytam a szemem és tudatosítottam magamban, hogy ezt a testi és lelki egészségemért teszem. Emellett pedig szippantottam is néhányat a citromos üvegcsémből. Így volt kerek az egész 🙂

Ennyi elég első lépésnek! Próbáld ki te is!

FONTOS!

Ide kattints érte!

Nem szabad mindegyik illóolajat belsőleg is fogyasztanod! Ez nagyon fontos!!!
Ha veszel a boltban egy üveg illóolajat, akkor azt ne idd meg! Csak olyan esszenciális olajat lehet belsőleg is fogyasztani, amiről a gyártó ezt egyértelműen kimondja.
A doTerra esszenciális olajai rendelkeznek csak olyan tanusítvánnyal, amelyek igazolják a tisztaságot és azt, hogy a citrom esszenciális olaj fogyasztható belsőleg is. 

Érdemes visszatérned, mert hozok még további beszámolókat is azzal kapcsolatban, hogy nekem hogyan sikerült. Tarts velem! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .