Mákolaj 10 pozitív hatása

mákolaj

Talán a hidegen sajtolt mákolaj az első, amivel találkozhatsz, amikor elkezdesz ismerkedni a növényi olajok világával.

Nem véletlenül, hiszen természetgyógyászok szerint a mákolaj az egyik legértékesebb növényi olaj, mert rendszeres fogyasztásával segíthetsz megőrizni csontjaid egészségét.

A témában én is konzultáltam egy szakorvossal, aki azt tanácsolta, hogy minden nőnek érdemes lenne 30 éves kora után rendszeresen mákolajat fogyasztani.

De nem csak a csontok egészségének megőrzésében lehet fontos szerepe a mákolajnak. 
Még miben segíthet?

Ezt gyűjtöttem össze ma! Lássuk a mákolaj 10 pozitív hatását! Olvass tovább!

A mákolaj 10 pozitív hatása

  1. Vérszegénység esetén jótékony hatású lehet vastartalma miatt.
  2. Ajánlott gyerekeknek, terhes nőknek, aktív sportolóknak, szintén vastartalma miatt.
  3. Vegetáriánus étrendet követők számára jótékony lehet értékes összetevői miatt.
  4. Természetes nyugtató hatással bírhat a hozzászokás veszélye nélkül.
  5. Álmatlanság, alvászavar esetén nem reggel, éhgyomorra kell efogyasztani, hanem közvetlenül lefekvés előtt.
  6. Immunerősítésben is jó segítőtárs lehet értékes összetevői miatt.
  7. Szív- és érrendszer egészségének megőrzésében és erősítésében is fontos szerepe lehet magas telítetlen zsírsavtartalma miatt.
  8. Tejallergia esetén is hatékony segítség lehet – akár gyerekek esetében is.
  9. 30 éves kor után szinte mindenkinek ajánlott lehet a fogyasztása, ugyanis ebben az időszakban kezd csökkeni a csonttömeg.

És nem utolsó sorban a isteni finom!!! Legyen ez a 10. pozitív hatás, hiszen nagyon jól beilleszthető a mindennapokban. Legyen szó bármilyen reggeliről vagy ebédről könnyen megtalálhatod a módját, hogy alkalmazd. Nagyon finom akár tejfölbe keverve az uborkasalátához vagy túrógombóchoz.

A lehetőségeknek csak a fantáziád szab határokat.

Egyre azonban felhívnám a figyelmedet! Nagyon fontos, hogy mi a készítés során nem alkalmazunk magas hőmérsékletet, így őrizzük meg a mákszemek értékes összetevőit. Ezért kérlek, hogy ha nem önmagában, hanem ételeidhez használod fel a mákolajat, akkor te is mindig hidegen használd, azaz ne melegítsd az ételt az olajjal együtt!

 

 

Tetszett? Akkor kattints és oszd meg!Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..