Mivel fertőtlenítsem otthon a levegőt?

A mostani vírushelyzetben sokszor halljuk, hogy a fertőtlenítés milyen fontos. Fertőtlenítjük a kezünket, a különböző felületeket, de mi a helyzet a lakásunkban lévő levegővel.

Lehet fertőtleníteni a lakás levegőjét?

Határozottan igen!

A esszenciális olajok nagyszerű segítőtársaid lehetnek ebben, mutatom is, hogy melyiket és hogyan használd!

Levegő fertőtlenítésére alkalmas esszenciális olajok:

  • citrom (kisgyerekek mellett is lehet)
  • teafa
  • levendula (kisgyerekek mellett is lehet)
  • borsmenta
  • grépfrút
  • mandarin (kisgyerekek mellett is lehet)
  • narancs (kisgyerekek mellett is lehet)

Hogyan alkalmazd ezeket az olajokat?

Ha a levegő fertőtlenítése a célod, akkor legjobb, ha egy elektromos diffúzor segítségével párologtatod. A teamécseses párologtatót azért nem ajánlom, mert nem tanácsos ezeket az esszenciákat melegíteni, mert a magas hőmérséklet kárt tehet bennük.

A diffúzor teljesen biztonságos. Sokkal biztonságosabb a teamécsesnél, hiszen itt nem kell attól félni, hogy a gyermek fellöki, kiborul a meleg víz, a gyertya pedig megéget valamit.

Miben segít egy jó diffúzor: 

1.Hidegpárát készít

A hangsúly a hidegpárán van, hiszen ez azt jelenti, hogy nem melegíti fel az olajat, így nem változtatja meg a szerkezetét.

2. Képes nagyobb mennyiségű illóolajat a levegőbe juttatni

Egy jó minőségű diffúzor akár 50 m2-es szobát is képes ellátni megfelelő mennyiségű illóolajjal. Természetesen kaphatók különböző méretű szobákba való diffúzorok, ezt érdemes figyelembe venni. Gyerekszobába például elegendő a kisebb készülék, mert az valószínűleg kisebb és teljesen felesleges lenne egy nagy diffúzor.

A megfelelő méretnek a levegő fertőtlenítése szempontjából van nagyon fontos szerepe. Egy jól megválasztott diffúzor képes annyi illóolajat juttatni a levegőbe, ami hatékonyan fertőtleníti azt. Emiatt a hidegpárásítás a leghatékonyabb mód.

3. Nem kell aggódni a víztartály miatt

Egy mécseses olajtartónál gyakran előfordul, hogy elfeledkezel róla és kiürül a vizes tálka. Ilyenkor már csak a kerámiát melegíti a gyertya. Ez nem túl hatékony.

A diffúzorok ezzel szemben úgy működnek, hogy amennyiben kifogy a tartályból a víz, akkor kikapcsolnak. Ha túl erősnek érzed, akkor pedig választhatsz olyan funkciót, ami pár percig működteti, majd pár percre kikapcsolja a készüléket. Így nem kell attól tartanod, hogy túl sok illóolaj jut a levegőbe, illetve hosszabb ideig tudod használni.

4. Nem kell aggódni a nyílt láng miatt!

Nem kell magyarázni, hogy egy égő gyertya milyen veszélyes a gyermekszobában. Egy diffúzor esetében ettől nem kell tartanod. Tedd fel nyugodtan a polcra, kapcsold be és élvezd a babáddal együtt töltött időt.

A legtöbb készülék időzíthető is, ez azt jelenti, hogy akár este is bekapcsolhatod. Válaszd ki azt a funkciót, ami például 1 óra múlva kikapcsolja a készüléket, és nyugodtan aludhattok mindannyian. Egy gyertyát soha nem mernék felügyelet nélkül hagyni.

5. Nem kell aggódni az áramütés veszélye miatt!

A hidegpárásító árammal működik, ez tény. De a mai modern készülékek maximálisan biztonságosak. Nyugodtan alkalmazhatod őket az áramütéstől való félelem nélkül.

A doTERRA esszenciális olajokhoz a cég készített saját hidegpárásítót is, ami biztosan ellenáll az illóolajnak. Igen, úgy értsd, hogy még a citrusok sem kezdik meg a műanyag burkolatot (sajnos olvastam más gyártók termékeinél ilyen tapasztalatokról).

Válassz egy jó minőségű esszencia mellé egy jó minőségű diffúzort, és minden szempontból nyugodt lehetsz.

A doTERRA diffúzorokat megvásárolhatod a képre kattintva: 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .