A hígított tökmagolaj – ne dőlj be neki!

 

Egészségünk nagyban függ attól, hogy milyen minőségű ételeket fogyasztunk. Vásárlás előtt érdemes megnézni, hogy a termék címkéjén milyen összetevőket tüntetnek fel (legyünk figyelmesek az „E”kezdetű összetevők számát illetően).

De mi a helyzet akkor, ha eredeti, 100%-osan természetesnek hirdetett terméket szeretnénk vásárolni. Amikor a termék címkéjén semmi más nincs, csupán ez a „bűvös” szám. Vajon ebben az esetben biztosak lehetünk benne, hogy valóban teljesen természetes és adalékoktól mentes terméket vásárolunk?

Sajnos egyáltalán nem…

Így van ez a tökmagolaj esetében is. Itt is számtalan terméken láthatjuk, hogy 100%-osan természetesnek van hirdetve, de vajon hihetünk-e a szemünknek? Ha módodban áll, akkor mindenképpen kóstold meg az olajat vásárlás előtt. Az íze és az illata sok mindent elárul, hiszen az eredeti tökmagolaj íze és illata nagyon markáns, ezért először kóstold meg/szívd mélyen be az üveg tartalmának illatát. Ha nem érzed a markáns, igazi tökmag-illatot, akkor nagy valószínűséggel az adott olajat hígították. Általában szagtalan étolajjal végzik ezt a folyamatot, ezért az így kapott tökmagolaj a hígítás által elveszíti jellegzetes illatát.

A második legfontosabb dolog, amit megfigyelhetsz az a tökmagolaj színe. Ha nagyobb mennyiségben, egy átlátszó palackban nézed, akkor barnás, pirosas-barnás színben tündököl, míg ha egy kevesebb mennyiséget kanálba töltesz, akkor már egy markáns zöld színt kell viszont látnod. Az igazi tökmagolaj zöldre színezi az ujjadat is ha belemártod, míg a hígított változattól csupán olajos lesz a kezed.

Végül, de nem utolsó sorban a tökmagolaj sűrűsége az, amit szemügyre vehetsz. Az igazi tökmagolaj sűrűbb, ezért nehezebben is folyik. Így ha palackban, vagy akár kanálban vizsgálod, akkor is látni fogod, hogy ha egy hígított olaj kerül a kezedbe.

Légy résen, mert a szervezeted számára fontos vitaminok és ásványi anyagok csak az igazi, 100%-os tökmagolajban vannak jelen (ide kattints érte)!
banner_feliratkoztatás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .