Barackmag olaj, mint a rák egyik lehetséges ellenszere?

A finom, ízletes sárgabarack sokunk számára kedvelt gyümölcs. Készíthetünk belőle befőttet, lekvárt, tehetjük fagyasztóba, vagy elfogyaszthatjuk frissen a fákról szedve.


Tegyük is, hiszen a sárgabarack nagyon egészséges, jótékony hatása vitathatatlan. Tartalmaz sok telítetlen zsírsavat, E-vitamint és Káliumot.


Maga a gyümölcs is nagyon fontos szerveztünk egészsége szempontjából, azonban a sárgabarack magja, illetve a magjából készült olaj rendkívül jó hatású. Hogy miért is mondom ezt?


Olvastam egy cikket, mely szerint él egy törzs a Himalájában, Kína, Tadzsikföld és Pakisztán határán a Hunza-völgyben. A világhírű brit sebész dr. Robert McCarrison végzett kutatásokat egy törzsről, nevezetesen a Hunza-törzsről, mely ezen az elzárt területen él. Ide nem jutott el a civilizáció romboló hatása, megmaradtak az egészséges és természetes életszokások.


„dr. McCarrison arról ír, hogy a hunzáknál nincs ismert rákos eset. Bár nincsenek kórházaik és orvosaik az átlagéletkoruk mégis eléri a 100 évet – nem egy esetben tökéletes életerőben és egészségben. 7 évig tanulmányozta őket és az akkori világ  (1920-as évek) egyetlen betegségét sem fedezte fel náluk.
Felfedezte viszont azt, hogy ezek az emberek hatalmas ligetekben termelnek sárgabarackot, melynek magját napon szárítják és nagy mennyiségben fogyasztják.  Naponta 30-50 barackmagot fogyasztanak, ebből sajtolnak olajat is, melyet sütésre, főzésre és kozmetikai célokra egyaránt használják.


Nem sokkal később dr Allen E. Banik szemorvos is végzett kutatásokat a Hunza-völgyben. Ő azt állapította meg, hogy a hunzák hosszú életének titka a mérsékletes koszt, ugyanis a barack mellett hajdinát, kölest és lucernaféleségeket fogyasztanak, melyek B17 vitaminban gazdagok. Ezekben a gabonafélékben és a csonthéjasokban nitrilozidok vannak (B17 vitamin) amik hatására a szervezetben a daganatosan osztódó/daganatossá átalakult sejteket belülről mérgezik és gátolják a daganatsejt további fejlődését.


Fontos tudni, hogy a B17 ciántartalmú vegyület. Ez a ciántartalmú vegyület pedig felszívódik a szervezetbe. A szervezetünkben egy enzim hatására felbomlik, ezután pedig benzaldehid és cián szabadul fel belőle. Az említett enzim jóval nagyobb mennyiségben van jelen a rákos sejtekben, mint az egészségesekben.   További enzimek segítségével a ciánt a sejt különböző kéntartalmú aminosavakhoz köti. Ez az utóbbi enzim azonban hiányzik a rákos sejtekből.


Ezek alapján a rákos sejt két olyan molekulává bontja fel az amúgy ártalmatlan vegyületet ami ezzel egyidőben el is pusztítja. Ezzel szemben az egészséges sejtek védettek maradnak és ami fontosabb, hogy tápanyagként használják fel a B17 vitamint.”
(Cikk forrása: s-barackmag.hu)


Tudni kell azonban, hogy csodaszerek nem léteznek. Léteznek viszont rendkívül jótékony hatású, természetes dolgok, mint például a hidegen sajtolt barackmagolaj, mely értékes összetevőinek köszönhetően segíthet megőrizni egészségünket és elkerülni a betegségeket.
Mint ahogy az élet számos területére igaz, itt is tartsuk szem előtt, hogy a kevesebb néha több. Fogyasszuk mértékkel, naponta 10-15 szárított barackmaggal, vagy 1 mokkáskanál barackmag olajjal már így is sokat tehetünk szervezetünk egészségéért.


Saját sajtolású barackmagolajunk bizonyítottan magas telítetlen zsírsavtartalommal büszkélkedhet (92% – laboratórium által bevizsgált érték)!


Saját szüretelésű sárgabarackunkból készült hidegen sajtolt barackmagolajunkat megtalálod a webáruházunkban is. Ide kattints => GastrOlaj hidegen sajtolt barackmagolaj


banner_feliratkoztatás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .