Mindig valami új dolgon jár az eszem! 🙂
És természetesen még azon is, hogy ezeket az újdonságokat hogyan tudom összeilleszteni a hidegen sajtolt olajokkal.
A mai próbálkozásom nagy sikert aratott, ezért gondoltam megosztom Veled is!
Készítettem bundás kenyeret, de nem ám akárhogy! 😀
Mielőtt elárulnám, kezdjük az elején, mert lehet, hogy az indíttatás is hasznos lesz számodra.
Két kislányom van, szerencsére jó az étvágyuk így nyugodtan kísérletezgethetek.
Egyik kedvencük a bundás kenyér.
Nagyon szeretik, de gyakran előfordult, hogy a nagyobbik lánykám hasfájásra panaszkodott utána.
Arra gondoltam, hogy a hagyományos elkészítési mód miatt lehet, korábban ugyanis bő olajban sütöttem ki a tojásba forgatott kenyérszeleteket. Valószínűleg megfeküdte egy kicsit a hasát.
Sokat gondolkodtam azon, hogy hogyan alakíthatnám úgy át a receptet, hogy elkerüljük ezt a hasfájást.
A megoldásom az lett, hogy nem bő olajban sütöttem meg a kenyeret, hanem a tojásba forgatás után egy sütőpírral kibélelt tepsibe tettem és úgy be a sütőbe.
Néhány perc alatt megsült és nagyon finom lett!
Nem volt túl olajos, ezáltal nem is volt nehéz a pocakjának.
Még egy kis csavart tettem a dologba, mert a végén meglocsoltam hidegen sajtolt dióolajjal, mert azért egy kis hidegen sajtolt olaj nem maradhat ki a receptből, ha rólam van szó. Nem igaz? 🙂
Az enyém ilyen lett (a fotó nem profi, bocsánat érte, de gyorsabban fogyott, mint gondoltam)!
Nekünk, felnőtteknek egy kicsit felturbóztam a receptet.
A tojásba került néhány száraz fűszer és egy kis bors is. Itt csak a fantáziád szab határokat!
Nagyon finom lett így is! Ajánlom nagyon! 🙂
Tudtad, hogy van egy hetente jelentkező GastrOlaj hírlevél, amiben minden héten egy újabb felhasználási ötletet, recepted küldök az olvasóknak a hidegen sajtolt olajok világából?
Sőt még azt is megtudhatod, hogy melyik olaj miért hasznos!
Még nem vagy feliratkozva? Akkor kattints a képre és amíg megérkezik az első tipp, addig lapozgasd az ajándék Növényi olaj kisokost és a benne található recepteket! 🙂