Dióolaj sült szőlővel és jégkrémmel

Talán recept, talán érdekesség. Talán mindkettő. Abban azonban megegyezhetünk, hogy egy próbát megér ez a finomság!


Forrás: https://pinterest.com/pin/158189005632097654/



A recept:

30 dkg szőlő (ízlés szerint, bár a kék szőlő ajánlott)
6 kiskanál dióolaj
4 dkg durvára vágott dió
vaníliafagylalt

A szőlőt kb. 4-5 perc alatt 2 kiskanálnyi dióolajon megsütjük. Fontos, hogy ne túl erős lángon, sőt a serpenyőt emeljük feljebb, ne közvetlenül a lángon tartsuk. 
Ezután tegyük a fagyit egy tálra, öntsük rá a szőlőt (lével együtt), locsoljuk meg a maradék dióolajjal és szórjuk meg durvára vágott dióval. 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .