A hétvégéket elsősorban azért szeretem, mert több idő jut a családomra, a gyerekekre és minden olyan tevékenységre, melyet szeretek és amely energiával tölt fel.
Egyik ilyen tevékenység számomra a hidegen sajtolt olajokkal való kísérletezgetés is. Hétvégén több az idő, együtt a család, tehát nem csak én kóstolgatom az elkészített remekműveket 🙂
A mostani hétvégén egy nagyon egyszerű fogást próbáltam ki. Készítettem grillezett csirkemellet és mellé salátát. Arra gondoltam, hogy a salátát feldobnám valahogy, hogy ne legyen mindig egyforma.
Ekkor beugrott, hogy már régóta ki szerettem volna próbálni a pirított kenyérkockákat is a salátába. De nem egyszerűen pirított kenyeret tettem bele, hanem a következők készítettem el:
- 5 szelet kenyér (lehet teljes kiőrlésű is)
- fűszerkeverék (só hozzáadása nélkül)
- dióolaj (ide kattints, ha igazán finom dióolajat keresel)
A kenyérszeleteket kockára vágtam, megszórtam a fűszerkeverékkel (ami nálam itthon volt abban a sárgarépa, paszternák, petrezselyem gyökér, póréhagyma, petrezselyem levél, zeller, vöröshagyma, paprika), meglocsoltam dióolajjal és egy serpenyőbe tettem.
Lassan pirítottam a kenyérkockákat és mikor megpirultak a kész salátára tettem.
Isteni volt! 🙂