Drága! Vagy mégsem?

Amióta elkezdtünk saját magunk hidegen sajtolt olajakat készíteni már többször találkoztam azzal a hozzászólással, hogy „ilyen drága?”. Most nem szeretnék senkinek a pénztárcájában kotorászni, ne értsd félre kérlek, de nem tudok elmenni emellett a téma mellett szótlanul.

Mindennapjaink során számos olyan ételt vagy élvezeti cikket vásárolunk, melyre nagy valószínűség szerint nincs is szükségünk. Ez lehet egy olyan dolog, amitől úgy gondoljuk, hogy jobb kedvünk lesz, vagy lehet egy olyan dolog, amit gyermekeinknek vásárolunk meg azért, mert úgy érezzük, hogy megtehetjük és szeretnénk örömet szerezni.

Úgy gondolom, hogy az emberek nagy része azért odafigyel arra, hogy mire költ. Az információk szabad áramlásának hála egyre többen kezdenek egészségesebben élni, odafigyelni az étkezésre, a mozgásra és az életkörülményeikre.

Mégis sokszor találkozom azzal, hogy egy olyan termék esetében, mint például a hidegen sajtolt olajok is elsősorban az ár alapján döntenek. Természetesen az árnak nagyon nagy szerepe van a vásárlási döntések meghozatalában, ebben nincs is vita. De vajon végiggondolják ilyenkor azt is, hogy mondjuk egy bizonytalan eredetű, hígított, ámde jóval olcsóbb olaj esetében nem érik el a kívánt hatást? Sőt, előfordulhat, hogy még akár ártanak is szervezetüknek?

Szerintem nem gondolnak bele – sajnos.

Arra szeretném felhívni a figyelmet, hogy bár a valódi, jó minőségű, tiszta hidegen sajtolt olaj nem olcsó, de ha megbízható helyről származik, akkor sokkal kevesebb fogyasztásával is elérheted a kívánt jótékony hatást és akkor máris jobban jöttél ki anyagilag, mert kisebb mennyiség is elegendő. Míg ha egy hígított változatot választasz, ami eleinte persze olcsóbbnak tűnik, de az időtartam sokkal hosszabb, tehát hosszabb ideig kell fogyasztanod, ergo többet is veszel belőle, többet költesz.

Ez a bejegyzés csupán azért született meg, mert arra szeretném felhívni a figyelmeteket, hogy ne elsősorban az árat nézzétek, hanem azt, hogy megbízható-e a hely, ahonnan rendeltek. Ha interneten keresztül vásároltok, akkor nézzétek meg, hogy tudtok-e közvetlenül a termelőtől vásárolni, hogy van-e lehetőség telefonon kérdést feltenni (egy termelő mindig biztosabb választ tud adni egy forgalmazónál), hogy lehet-e kóstolásnyi mennyiséget vásárolni, ha pedig személyesen vásárolnátok, akkor pedig kérjetek kóstolót!
Érezni fogjátok a különbséget! 🙂

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .