Te is olvastad már, hogy a boltokban kapható tejek nem túl egészségesek?
Ennek ellenére mégis úgy érzed, hogy nem tudnád kihagyni a mindennapi étkezéseidből?
Akkor hoztam neked egy jó kis alternatívát, ami egészséges, finom és otthon is könnyen elkészíthető!
Ez pedig a diótej – hidegen sajtolt dióolajjal.
Ha először furcsának találod, akkor is azt javaslom, hogy próbáld ki! Nem fogod megbánni!
Elmondom, hogy én hogy készítem. 🙂
Hozzávalók:
6 evőkanál dióbél
2 evőkanál nádcukor
1 liter víz
egy kevés só
2 evőkanál GastrOlaj hidegen sajtolt dióolaj
Annyi az egész, hogy a vizet felforralom, majd ráöntöm a dióra. Várok egy kicsit, amíg hűl. Ez nagyon fontos, hiszen a hidegen sajtolt dióolajat soha nem adjuk forró ételekhez, mert az értéke pont az, hogy a sajtolás során sem alkalmazunk magas hőmérsékletet. Így örizzük meg az értékes tápanyagokat.
Amikor egy kicsit meghűlt a víz, akkor hozzáadom a többi alapanyagot és alaposan összeturmixolom, majd megint várok egy kicsit és a végén leszűröm.
Az így elkészült diótejet nyugodtan használhatod müzlihez vagy bármi máshoz, amihez amúgy a tejet használni szoktad! 🙂
Ezeket olvastad már?
Üdvözöllek!
A hidegen sajtolt olajok lelkes kutatójaként szeretném megmutatni neked, hogy milyen sokoldalúan felhasználhatók a hidegen sajtolt olajok, mennyi jótékony hatásuk van és milyen sokrétűen beilleszthetők a hétköznapjaidba.
A cél, hogy megőrizzük egészségedet!
Azért, hogy hiteles információkat adhassak neked, folyamatosan konzultálok szakemberekkel, rengeteget olvasok és képzem magam. Nemrég elvégeztem egy Életmód- és Táplálkozási Tanácsadó képzést, így már szélesebb körben is segíteni tudok neked egészséged megőrzésében.