Itt a nyár, talán kicsit több a szabadidő!
Hozzád is bejelentkeztek az ismerőseid és nem tudod, hogy milyen finomsággal kínáld meg őket?
Ha fontos szempont számodra az egészség, akkor tudok ajánlani egy egyszerű, egészséges, mégis ínycsiklandó receptet! 🙂
A friss sárgarépa nagy kedvencem. A gyerekek is szívesen nyúlnak érte, ha rágcsálnivalót keresnek. Most pedig még szezonja is van, úgyhogy a legjobb alkalom elkészíteni a következő dióolajos-répás salátát.
Dióolajos-répás saláta
50 dkg sárgarépa
10 dkg dió
citrom
só
GastrOlaj hidegen sajtolt dióolaj
A megtisztított répákat vágd vékony metéltre vagy reszeld le (én általában reszelni szoktam), sóval, citromlével ízesítsd és a végén locsold meg hidegen sajtolt dióolajjal. Ha szeretnéd, akkor apróra vágott dióval is díszítheted.
Nagyon egyszerű recept, de hidd el, hogy az ízvilágában nem fogsz csalódni. A dió, a répa és a dióolaj együtt nagyon finom és ebben a hőségben egy kellemes délutáni fogás.
Egészséges, hiszen a hidegen sajtolt dióolaj rendkívül gazdag telítetlen zsírsavakban, ezért számos jótékony hatása van a szervezetedre. Többek között segíthet például a szív- és érrendszeri megbetegedések megelőzésében.
A sárgarépa pedig magas bétakarotin-tartalma miatt értékes, kiváló antioxidáns.
Ez a recept az Olajozott egészség című könyvemben is megtalálhatod több más finomsággal együtt (ide kattints érte).
De nem csak recepteket találhatsz a könyvben, hanem mindent leírtam benne, amit a hidegen sajtolt olajokról, az egészségmegőrzésben betöltött szerepükről és jótékony hatásukról tudnod kell.
A könyv képére kattintva nézheted meg pontosan, hogy miről szól!
Kellemes időtöltést kívánok! 🙂