Egészségmegőrzés egy kicsit másképp…

Egyszer azt olvastam valahol, hogy minden ember életében eljön az az idő, amikor változtatni szeretne. Változtatni a szokásain, az életmódján, a mindennapjain. Egyszer mindenki eljut oda, hogy végig gondolja magában azt, hogy vajon egészségesen él-e, illetve azt, hogy odafigyel-e önmagára megfelelően. Sokan csak akkor gondolnak bele ebbe, amikor szeretteik közül valaki megbetegszik, netán el is veszítik valamilyen betegség miatt.

Sokáig nem is gondoltam volna, hogy azonosulni tudok ezzel a gondolattal. Aztán számomra is eljött ez az idő. Nem kerestem, nem vártam ezt az érzést, de egyszer mégis megjelent. Mélyen legbelül éreztem, hogy az életemnek, önmagamnak változásra van szüksége.

Nehéz volt megfogalmazni pontosan, hogy min is szeretnék változtatni, de azt tudtam, hogy szükségem van rá. Abban az időben (3-4 évvel ezelőtt) szinte gombamód elkezdtek szaporodni az olyan internetes források és újságcikkek, melyek az egészséges életmódra, az egészségmegőrzésre és ennek fontosságára kezdték el felhívni a figyelmet.

Valahogy megszólítva éreztem magam. Azt gondoltam, hogy ez lehet talán az első dolog, amit meg kell tennem. Meg kell vizsgálnom, hogy vajon egészségesen élek-e, egészségesen nevelem-e a gyermekeimet.

Elmélyültem a témában. Illetve csak szerettem volna elmélyülni benne, hiszen egy olyan világba csöppentem bele, ahol minden volt csak éppen egyértelmű, egyenes irány nem.

keredek

Voltak diéták, komplex életmódprogramok, fogyókúrák, mozgástervek, edzéstervek, komplett diétás-fogyókúrás étrendek és sok minden más információ. Rengeteg cikk, melyek arról szóltak, hogy miért az egyiket vagy miért a másikat válasszam. Legnagyobb megdöbbenésemre nagyon sok egymásnak ellentmondó információt olvastam.

Egy idő után eljutottam oda, hogy azt sem tudtam hol kezdjem. Abban biztos voltam, hogy szeretnék egészségesen élni és az életmódváltás az egyik dolog, amire szükségem van, de annyira elvesztem az információrengetegben, hogy már kezdett elegem lenni az egészből.

Aztán egyszer csak történt valami…

Miközben olvastam-olvastam a sok cikket észrevettem egy visszatérő elemet. A legtöbb cikk, amelyik az egészséges táplálkozással foglalkozott kiemelt figyelmet szentelt a szervezet számára nélkülözhetetlen esszenciális zsírsavaknak (mint amilyen az Omega-3 zsírsav is), illetve annak, hogy ezek a telítetlen zsírsavak közé tartoznak.

Ez a vissza-visszatérő elem valahogy egyre többször megragadta a tekintetemet és elhatároztam, hogy ennek is utána nézek. Így jutottam el a telítetlen zsírsavak talán legtermészetesebb forrásáig, a hidegen sajtolt növényi olajokig.

És innen már nem volt megállás!

Magával ragadott ez a világ! Elkezdtem kifejezetten a hidegen sajtolt olajokra koncentrálni.  Folyamatosan keresem-kutatom az újabb információkat az olajokról, élettani hatásukról, felhasználásukról, fogyasztásukról és mindenről, ami csak őket és az egészségmegőrzést érinti.

Ez a blog is azért született és  ahogy látod itt is megosztottam már sok-sok gondolatomat és tapasztalatomat. Az évek során nagyon sok visszajelzést kaptam, sokan írtak nekem, hogy mennyire szeretik olvasni az írásaimat, milyen sok hasznos és használható tanácsot kaptak a bejegyzéseimnek köszönhetően. Számomra ez is hatalmas lendületet ad a folytatáshoz!

Most pedig elérkeztem egy hatalmas mérföldkőhöz! Elkészítettem egy komplex anyagot, ahova szakértői tudásom legjavát gyűjtöttem össze Neked azért, hogy segíteni tudjak és Te is élvezhesd a hidegen sajtolt olajok jótékony hatását.

Megmutatom Neked a helyes fogyasztást, megmutatom azt, hogy melyik olaj pontosan mire használható, megmutatom, hogy melyik olajjal hogyan helyettesítheted a mérgező kozmetikumokat, hogyan alkalmazhatod őket a konyhában és mire figyelj oda, ha kisgyermekednek szeretnéd adni.

Miről is van szó? Miről beszélek?

Nézd meg a részleteket itt => Hidegen sajtolt olajok a hétköznapokban tanfolyam!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .