A növényi olajok egyik legegyszerűbb felhasználási módja, ha salátákra vagy krémlevesekre csepegtetjük.
Tegnap egy finom fokhagymakrém levest készítettem, melyet hidegen sajtolt tökmagolajjal ízesítettem (természetesen a pirított változattal is nagyon finom). Néhány csepp és egészen különleges ízt kap a legegyszerűbb leves is!
És most jöjjön a recept:
- 8-10 gerezd fokhagyma
- 2 ek liszt
- 5 dkg margarin
- 2 dl tejföl
- petrezselyemzöld, fehér bors, só
A felolvasztott margarinból és lisztből rántást készítek, hozzáadom a péppé zúzott fokhagymát, majd 8-9 dl vízzel felengedem. Petrezselyemzölddel, borssal és sóval ízesítem.
Ha felforrt hozzáadom a simára kevert tejfölt és még egyszer felforralom.
Tetejére néhány csepp ízletes tökmagolaj került 🙂