Hidegen sajtolt olajok mellékhatása

Lehet a hidegen sajtolt olajoknak mellékhatása?

Ezzel a kérdéssel fordult hozzám egyik kedves olvasóm a napokban. Érdekes kérdés. Érdekes és sokkal kézenfekvőbb, mint első körben gondoltam.
Mit hallunk folyamatosan a különböző hírcsatornákon? Azt, hogy a kockázatokról és mellékhatásokról érdeklődjünk.

Vagyis joggal ültetik bele az emberek fejébe, hogy mindennek lehet mellékhatása.

Nézzük mi a helyzet a hidegen sajtolt olajokkal!

Úgy gondolom, hogy ahhoz, hogy meg tudjuk állapítani valamiről azt, hogy van-e káros mellékhatása ismernünk kell az összetételét, ismernünk kell az elkészítés módját, tudnunk kell azt, hogy milyen eszközöket használnak az elkészítés során, vannak-e adalékanyagok, tartósítószerek, melyek a készítés során kerülnek a termékben és még folytathatnánk a sort.

Mi a helyzet a hidegen sajtolt növényi olajok esetében?
Elmesélem Neked, hogy mi hol és hogy készítjük a hidegen sajtolt olajainkat és választ kapsz a fenti kérdésekre!
GastrOlaj otthona
Az alapanyagok nagy részét saját gazdaságunkban termeljük. Csodaszép vidéken lakunk, ahogy a képeken is láthatod. De az olajaink szempontjából nem a szépség a fontos, hanem az, hogy azzal, hogy mi termeljük az alapanyag nagy részét, pontosan tudjuk, hogy milyen minőségű alapanyagot használunk fel.

A következő lépcső maga a feldolgozás, a sajtolás.

GastrOlaj sajtolás

Ahogy láthatod a hidegen sajtolás során nem daráljuk vagy pirítjuk a magokat, hanem úgy, ahogy megszárítottuk, egyenesen a gépbe tesszük és egy csigás prés segítségével kisajtoljuk. Nagyon fontos, hogy nem használunk pirítást, azaz magas hőmérsékletet, az olaj hőmérsékletet maximum 40 °C fok lehet. Ez azért fontos, mert csak így, a hidegen sajtolással őrizhetőek meg az olajos magvak értékes összetevői.

Ahogy láthatod a folyamat egy zárt rendszeren keresztül zajlik, így biztosítjuk azt, hogy nem kerül az olajba semmilyen szennyeződés.

Olajaink szűretlen, szűz olajok.

GastrOlaj Kóstoló csomag

A sajtolás után ülepítőtartályba kerülnek és az ülepedés után kerülnek átfejtésre egy tárolóedénybe, ahonnan majd a palackokba töltjük. Nem esnek át tehát semmilyen mechanikus szűrésen.

Minden palackot egyedileg címkézünk és egyedileg látunk egy dátummal, mely a szavatossági időt jelzi.

Röviden összefoglalva így készülnek nálunk a hidegen sajtolt olajok. 🙂

Most, hogy már ismered az elkészítés módját, a felhasznált eszközöket és az eljárást, mit gondolsz milyen mellékhatása lehet a hidegen sajtolt olajoknak?

Elárulom Neked!

A hidegen sajtolt olajok egyetlen mellékhatása az, hogy rendszeres fogyasztásukkal sokat teszel azért, hogy egészségedet megőrizd és teljes, boldog életet élj!

Egészségedre! 🙂

banner_feliratkoztatás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .