Hogyan éljek egészségesen?

„De mégis, hogyan kell egészségesen élni?”

Ha tudnád, hogy hányszor kaptam már ilyen és ehhez hasonló kérdéseket! Ilyenkor mindig eszembe jut a 4-5 évvel ezelőtti önmagam, hiszen én is pont ilyen kérdéseket tettem fel.

Szerettem volna változtatni, szerettem volna egészségesen élni, de ez az egész olyan tág fogalom volt számomra, hogy nem tudtam hol kezdjem el.

Szeretném neked elmesélni, hogy én hogy jutottam túl ezen a holtponton, bízom benne, hogy neked is segítek vele!

Az első mindenképpen az elhatározás. Ha ez megvan, akkor már egy nagyon fontos lépést tettél a célod felé.

És itt el is hangzott a kulcsszó, a lényeg, vagy nevezhetjük bárhogy, vagyis a „lépés„!

Igen, a legfontosabb, hogy lépésenként haladj. Eleinte nem ezt tettem én sem, hanem rögtön szerettem volna az egész életemet egy pillanat alatt átformálni. Mikor nem ment, akkor csalódott voltam, kudarcként éltem meg.

De mivel nem jellemző rám, hogy feladok dolgokat, ezért tovább léptem, tovább gondolkodtam és rájöttem, hogy én nem tartozom abba a típusba, aki egyik napról a másikra meg tudja változtatni az életét. Rájöttem, hogy nekem fokozatosságra, apró lépésekre van szükségem.

Ezt a gondolatmenetet tökéletesen alátámasztotta az is, ahogy a hidegen sajtolt olajokkal találkoztam. Azt már bizonyára jól tudod, hogy a hidegen sajtolt olajokból sem ihatsz meg egyszerre egy litert és slussz-passz le van tudva a havi egészség adag. Ott is az apró lépéseket, a napi rendszeres fogyasztást kell beiktatni a mindennapokba.

Voltak már olyan érdeklődők, akik azt mondták nekem, hogy miért csak egyetlen evőkanállal kell naponta fogyasztani, hiszen az szinte semmi, olyan, mintha el sem fogyasztották volna.

Én ezt másképp gondolom. Minden egyes lépés, amit megteszel önmagában egy apró lépés. De ha következetes vagy, odafigyelsz és rendszeresen megteszed a lépéseket, akkor a végén egy kerek egésszé változik a folyamat. Gondolj csak bele például a futásba. Ott is csak lépésenként haladsz. Egyik lépés a másik után.hidegen sajtolt olajok

De ugyanez a helyzet a hidegen sajtolt növényi olajok fogyasztásával is. Tedd a napi rutinod részévé, hogy minden reggel elfogyasztasz egy evőkanállal. Nem kell több, csupán egy kanállal – de minden nap. Így szépen lassan értékes zsírsavakhoz, vitaminokhoz és ásványi anyagokhoz juttatod a szervezetedet. Nem hagyod kiürülni a raktáraidat, hanem folyamatosan szinten tartod őket.

Ugye milyen egyszerűen hangzik?

Tudod hogy szól a régi kínai mondás: az ezer mérföldes út is egyetlen lépéssel kezdődik!

Hallgass tehát erre a bölcs mondásra és kezdd el akár már ma. Én itt vagyok és segítek neked. Itt a blogon is sok információt találsz, de ha jobban szeretsz úgy olvasni, hogy a kezedben tartod, amit olvasol, akkor ajánlom figyelmedbe a tavasszal megjelent könyvem, melynek címe Olajozott egészség és amelyből mindent megtudhatsz a hidegen sajtolt olajok világáról.

Kattints a képre és nézd meg, hogy neked miben segíthet:

Tudj meg mindet az olajokról!

Nos, mikor kezded?

Mi lesz az első lépés? 🙂

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .