Így is lehet fogyasztani a hidegen sajtolt olajokat?

Sok kutatás, szakorvos és természetgyógyász javasolja  a hidegen sajtolt olajok rendszeres fogyasztását. Aki egy kicsit is érdeklődik a természetes gyógymódok iránt már biztosan találkozott legalább a hidegen sajtolt tökmagolajjal vagy a hidegen sajtolt mákolajjal és ezek jótékony hatásaival.

Természetesen aki valamilyen betegségben szenved, rendszeresen gyógyszert szed, annak mindig azt szoktam javasolni, hogy a fogyasztást beszélje meg kezelőorvosával, hiszen kizárólag ő ismeri a teljes kórképet.

Sokszor hangsúlyozom, hogy én a megelőzésben hiszek és igyekszem ebből a szempontból megközelíteni a hidegen sajtolt olajok  hatásait is.

Az én tanácsaim a hidegen sajtolt olajok fogyasztásával kapcsolatosan:

  1. Körültekintően válaszd ki azt, hogy melyiket szeretnéd fogyasztani. Ha nem vagy biztos a dolgodban, akkor fordulj szakemberhez, aki néhány kérdés alapján segít eldönteni, hogy melyik olaj a legmegfelelőbb számodra.
  2. Ha egyszerre több olaj fogyasztásán is gondolkodsz, akkor tudnod kell, hogy nem mindegyikből kell egyenként elfogyasztani a napi ajánlott mennyiséget, hiszen az akár napi 3-4 kanál olajat is jelentene és azt hiszem azt senki nem bírná ki. Több olaj egyidejű fogyasztásánál készíts belőlük egy egyenlő arányú keveréket (pl. 1-1 dl-t mindegyikből) és ezt egy addig még másra nem használt üvegbe töltöd és ebből a keverékből fogyasztasz naponta 1 kiskanállal.
  3. A napi rendszeres adagodat úgy fogyaszd el, hogy reggel, felkelés után (ha olajrágást is végzel, akkor az után) éhgyomorra fogyaszd el a napi adagodat úgy, hogy utána még minimum 20 percig nem eszel semmit. Kávézni sem igazán javasolt közvetlenül az olajok elfogyasztása után.
  4. Ha úgy érzed, hogy egyszerűen nem bírod éhgyomorra meginni az olajat önmagában, akkor javaslom, hogy készíts oda egy kis pohár 100%-os gyümölcslevet és miután bekaptad az olajat igyál rá egy kortyot. Válassz sötét színű gyümölcsök levélből, a citrusféléket azonban kerüld.

A fentiek betartásával helyesen fogyasztod a hidegen sajtolt olajokat és biztos lehetsz benne, hogy sokat teszel egészséged megőrzése érdekében. Néha talán egyszerűbbnek tűnhet egy-egy tablettát bekapni, vagy egy-egy csábító színű vagy ízű cukorkát megetetni a gyerekekkel. De hidd el, hogy a hidegen sajtolt olajokkal sokkal több vitamint és ásványi anyagot juttatsz szervezetedbe, mint gondolnád. Ráadásul mindenféle melléktermék, adalékanyag, tartósítószer vagy színezőanyag nélkül.

Nagyon fontos azonban, hogy az igazi hatást kizárólag igazi, 100%-ban természetes hidegen sajtolt olajoktól várhatod. Mi is ilyet készítünk sajtoltó üzemünkben. GastrOlaj hidegen sajtolt olajaink 100%-ban természetesek, mentesek mindenféle adalékanyagtól, így biztosítjuk Neked azt, hogy mindig kifogástalan minőségű, friss olajat vásárolj.  

kanál-olaj-210x126
Forrás:pinterest.com

Sok helyen ismertek a melegen sajtolással készült, úgynevezett pirított olajak, melyeknek íze karakteresebb, erősebb a hidegen sajtolt változatokénál, de ha elsősorban élettani hatásuk miatt fogyasztanád az olajokat, akkor mindenképpen hidegen sajtolt olajat válassz!

Miért is választanál bizonytalan eredetű összetevőkből álló étrend-kiegészítőket, nem igaz?

Ha körülnéznél termékeink között, akkor csak kattints az alábbi linkre vagy a képre:

Megnézem a GastrOlaj webáruházat!

webáruház

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .