Immunerősítés olajokkal 9.

spenótoszöldturmix

Számomra a turmixok közül a legnagyobb kihívást a zöld turmix jelentette. Eleinte idegenkedtem tőle, de aztán ahogy megkóstoltam, rájöttem, hogy egyáltalán nincs elviselhetetlen „zöld” íze, sőt, nagyon finom! 🙂

Kóstold meg te is a spenótos zöld turmixomat! 🙂

Spenótos zöld turmix

1 kis csésze spenót

1 banán

1 kis csésze aprított ananász

1 evőkanál lenmag

2 dl víz

1 evőkanál hidegen sajtolt lenmagolaj

 

Spenót jótékony hatásai

A spenót nagyon gazdag élelmi rostokban és antioxidánsokban.

Vitaminok közül az A-, K-, és a C-vitaminból fordul elő benne jelentősebb mennyiség. Ásványi anyagok közül különösen gazdag vasban, magnéziumban, káliumban, kalciumban, folsavban, ugyanakkor foszforból az átlagosnál kevesebbet tartalmaz. Folsavtartalmának köszönhetően terhes nőknek ajánlott fogyasztása.

Összetevőinek köszönhetően számos jótékony hatása van. Vérnyomásszabályzó, mérsékli a magas vérnyomást és csökkenti az alacsony vérnyomás okozta fáradságérzetet, véd a szív- és keringési rendellenességekkel szemben.

 

Hidegen sajtolt lenmagolaj jótékony hatásai

A lenmagolaj az egyik legtisztább és a legtöbb esszenciális zsírsavat tartalmazó növényi olajok egyike.

  • gazdag A-B-C-D- és E- vitaminokban
  • kálium, foszfor, magnézium, kalcium, kén, vas, cink, mangán, szilícium, réz, nikkel, kobalt, jód természetes forrása
  • természetes úton csökkenthető vele a vérsűrűség
  • megszüntetheti a székrekedést, szabályozhatja és rendszeressé tehetei a bélmozgást
  • az olajban található kéksav-glikozidák miatt gyulladásos betegségek kezelésére alkalmas lehet (ízületi gyulladások, gennyes-fekélyes sebek), mert lokálisan tágíthatja az ereket és lazíthatja a szöveteket
  • izomláz, izomfájás enyhítésére is ajánlott
  • rovar- és méhcsípés helyét bekenve, a lenmagolaj kiszívja a mérget a szervezetből

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .