Ízületi gyulladásra hidegen sajtolt olajak!

Az ízületi gyulladás az ízületek gyulladással járó megbetegedése, melynek tünetei lehetnek duzzanat, vörösödés, melegség érzet, fájdalom és mozgásban való korlátozottság.

Ízületi gyulladás esetén nagyon fontos a pihenés, tehermentesítés. Indokolt esetben mindenképpen orvosi kezelésre van szükség, azonban a megelőzésben segítségedre lehet néhány természetes módszer is.

A hidegen sajtolt olajak rendszeres fogyasztása segítségedre lehet a szervezetben lévő gyulladásos folyamatok enyhítésében, így az ízületi gyulladások megelőzésében. 

Ma összegyűjtöttem azokat az olajakat, melyeket érdemes beillesztened a mindennapjaidba azért, hogy megelőzd az ízületi gyulladásokat.
Olvass tovább! 🙂

Ízület gyulladás kapcsán a következő hidegen sajtolt olajak lehetnek a segítségedre:

Ezekben az olajakban nagyon magas a telítetlen zsírsavak aránya, melyek segíthetnek a gyulladásos folyamatok leküzdésében.

Így fogyaszd a hidegen sajtolt olajakat!

A hidegen sajtolt olajakat kétféleképpen is beillesztheted a mindennapjaidba:

  1. Kúraszerűen fogyasztva
  2. Ételekhez adagolva

Hidegen sajtolt olaja kúraszerű fogyasztása

A kúraszerű fogyasztás azt jelenti, hogy egy meghatározott időszak alatt (én 3 hónapot szoktam javasolni) minden nap reggel, éhgyomorra elfogyasztod az adott olajból a napi adagot (általában 1 evőkanál felnőtteknek és 1 teáskanál gyerekeknek).

Olajozott egészség

Fontos, hogy ez a tevékenység rendszeres legyen, hiszen az olajakban található értékes összetevők csak akkor segíthetnek neked, ha rendszeresen hozzájuttatod a szervezetedet. Ezek nem gyógyszerek, ezért nem úgy kell gondolni rájuk, hogy elfogyasztasz belőlük néhány kanállal és akkor egy időre elláttad a szervezetedet. Itt a következetességen van a hangsúly.

Miért ajánlom kúraszerűen a hidegen sajtolt olajak fogyasztását és mit tartalmaznak a kúrák? Olvasd el egy korábbi bejegyzésemet a témában => https://www.gastrolaj.hu/termeszetes-gyogymod-2/kuraszeru-fogyasztas-hidegen-sajtolt-olajok/

Ételekhez adagolva

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján azt mondhatom, hogy vannak olyanok, akik nem tudják önmagában elfogyasztani a hidegen sajtolt olajakat. Egyrészt azért, mert nem szeretik az olajos állagot a szájukban, másrészt pedig azért, mert nem ízlik nekik az adott olaj.

Ha te is így vagy vele, de mégis szeretnéd élvezni az adott olaj pozitív hatásait, akkor azt javaslom, hogy add hozzá az ételeidhez. Legjobb, ha a reggelidbe tudod belekeverni, hiszen így már úgy indítod a napodat, hogy sok mindent tettél a szervezeted egészséges működéséért.

Belekeverheted őket joghurtba, kefírbe, zabkásába, vagy akár szendvicskrémbe is. A szendvicskrémeknél arra figyelj, hogy ne egy nagy mennyiségbe keverd bele a napi adagot, mert akkor nem valószínű, hogy mindet elfogyasztod. Inkább úgy tegyél, hogy elkészíted az egész szendvicskrémet és kiveszel belőle annyit, amennyit biztosan megeszel, majd ebbe kevered bele a napi adagodat. Így szinte észrevétlenül viszed be a szervezetedbe. Ugyanígy tehetsz turmixok esetében is.

Szeretnél többet megtudni a hidegen sajtolt olajokról? Akkor olvasd el az Olajozott egészség című könyvem!

Olajozott egészség

Szeretném felhívni figyelmedet arra, hogy rendszeres orvosi kezelés alatt állsz, illetve rendszeresen gyógyszert szedsz, akkor mindenképpen kérd ki kezelőorvosod tanácsát a rendszeres fogyasztásról. Köszönöm!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .