Kapkodás, pánik és az egészségmegőrzés

Nem vagyunk könnyű helyzetben manapság. Szinte percenként néznénk a híroldalakat, hogy megtudjuk, hogy mi vár ránk, mire számíthatunk és mit tehetünk a legrosszabb elkerüléséért. De hiába. Nem láthatunk előre.

Aggódunk. Talán pánikolunk is. Talán nincs olyan ember, akinek ne remegne meg a gyomra, amikor azt hallja, hogy micsoda bizonytalanság vesz bennünket körül.

Én is így érzek. Mégis azt gondolom, hogy türelmesnek kell lennünk. Ami nehéz. Nagyon nehéz. De nincs más út. Hiába feszít szét bennünket ez a bizonytalanság, az egyetlen, amit tehetünk, hogy várunk. Várunk és reménykedünk, hogy előbb vagy utóbb mindenki felismeri a helyzet komolyságát, és felelősen cselekszik. 

Felelősek vagyunk önmagunkért és embertársainkért, hiszen azt már jól tudjuk, hogy annak ellenére, hogy a fiatalabb korosztályt nem veszélyezteti ez a vírus, attól még a fiatalabb korosztály veszélyeztetheti az idősebb korosztályt.

Ebben a helyzetben is, éppúgy mint máskor, a legfontosabb, hogy legyünk körültekintőek, informálódjuk hiteles forrásokból, és ne ártsunk másoknak.

Mostanában több olyan dolog is felmerült,

amire oda kell figyelnünk akkor, ha egészségünket meg akarjuk óvni vagy éppen betegségünket le akarjuk győzni. Nemrég elfogadtak egy új törvényt, amit a köznyelvben úgy is hívnak, hogy sarlatán-törvény. 

Ennek a törvénynek a célja, hogy megpróbálja megvédeni az embereket azoktól, akik csupán a nagy haszon reményében ígérnek gyógyulást a hozzájuk fordulók számára. Innentől kezdve sokkal szigorúbban ellenőrzik azt, hogy ki és mit állít. Nem lehet engedni, hogy olyan érzékeny élethelyzetben lévőket zsákmányolnak ki, mint a betegséggel küzdők vagy a betegségtől félők.

És itt megint képbe kerül a körültekintés.

Nektek is azt tanácsolom, hogy legyetek körültekintőek! 

Tájékozódjatok hiteles forrásokból! Az egészségmegőrzés nem játék, éppen ezért vegyétek komolyan!

Csak olyan helyről vásároljatok, ahol tudjátok, hogy kivel álltok szemben!
Csak olyan helyre forduljatok tanácsért, ahol látjátok, hogy ki válaszol nektek, ahol meg tudtok győződni arról, hogy vajon az, aki tanácsot ad tényleg tisztában van a rá ruházott felelősséggel! Arctalan oldalakban ne bízzatok!

Mikor hozzám fordultok, akkor szeretném a bizalmatokat azzal meghálálni, hogy csak olyan témában adok tanácsot, amiben biztos vagyok. Olyan válaszokkal és tanácsokkal látlak el benneteket, amiket én is megfogadnék, illetve a családom számára is tanácsolnék. Ha nem tudok megbízható információkkal szolgálni, akkor nem fogok tanácsolni semmit. Őszintén elmondom, ha nem tudok segíteni, mert hiszem, hogy ezzel is segítek. Ha én nem tudok válaszolni, akkor igyekszem szakembert keresni, aki hitelesen, megbízhatóan tájékoztat és az ő tanácsait tolmácsolom felétek.

Nem könnyű ez, hiszen sokan nem így csinálják. Sokan csak fogják és viszik a gondolataimat, soraimat kérdezés nélkül és azokkal adják el a termékeiket. Nem törődnek azzal, hogy az általam leírt mondatokat milyen forrásokkal támaszthatnák alá, ileltve kinek címeztem, akkor amikor megírtam. Nem kérdeznek meg arról, hogy hozzájárulok-e ahhoz, hogy ők is ezekkel a gondolatokkal lássák el az ő vásárlóikat.

Nem vagyunk egyformák, éppen ezért a szervezetünk, az élethelyzeteink, a szokásaink sem egyformák. A tanácsaim és a javaslataim eszerint születnek, de mindig hangsúlyozom, hogy nem biztos, hogy az, ami egyik ember számára megoldást jelent, az a másik számára is ugyanolyan járható út. 

Hiszem és bízom benne, hogy így érdemes dolgozni. Ha egyetértetek velem, akkor tartsatok velem továbbra is!

Én továbbra is a hiteles tájékoztatás mellett teszem le a voksom és nem fogok mindféle ígéretet tenni azért, hogy több olajat értékesíthessek. Számomra a kezdetektől fogva nem csupán az értékesítés volt a fontos, hanem az, hogy megismertessem, megszerettessem veletek a hidegen sajtolt olajokat, megtanítsam nektek, hogy tudjátok őket biztonságosan felhasználni, hogy közösen élvehessük jótékony hatásaikat.

Köszönöm!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .