Karácsonyi fűszerolaj házilag fokhagymával és bazsalikommal

fokhagymás fűszerolaj

Számomra a karácsonyhoz hozzátartoznak a finom ízek, finom ételek, melyeket családi körben, együtt fogyasztunk el. Ilyenkor mindenki igyekszik egy kis különlegességet is belecsempészni a menübe, hogy ne legyen olyan, mint a megszokott.

Nálam ezt a kis pluszt a karácsonyi fűszerolajak jelentik, természetesen saját készítésű GastrOlaj hidegen sajtolt dióolajból! 🙂

Mindjárt mutatom is a hozzávalókat és azt, hogy én hogy készítem! Olvass tovább!

Ehhez a fűszerolajhoz én GastrOlaj hidegen sajtolt dióolajat használtam, de szerintem lenmagolajjal is nagyon finom lehet. Nagyszerűen párosítható húsokhoz utóízesítésre, de nagyon finom salátákhoz vagy akár párolt zöldségekhez is.

Hozzávalók – fokhagymás, bazsalikomos fűszerolaj
***************************************************
2 dl GastrOlaj hidegen sajtolt dióolaj
szárított majoránna ízlés szerint
szárított bazsalikom ízlés szerint
3 gerezd fokhagyma
3 db babérlevél
1 evőkanál bors (egész)

A fűszerolaj elkészítését én az üveg kiválasztásával szoktam kezdeni. Először is eldöntöm, hogy saját felhasználásra vagy ajándékba szánom az olajat. Ha ajándékba, akkor igyekszem annak megfelelő mintázatú, méretű üveget választani. Ha saját részre készítem, akkor is próbálok hozzá szép üveget keresni, hiszen mégis csak az asztal dísze lesz.

Ha megvan az üveg, akkor jöhetnek a hozzávalók. Nálam az vált be, hogy az olajat hagyom a végére, csak akkor öntöm bele az üvegbe, ha a többi hozzávaló már benne van. Nekem így sokkal könnyebb volt. Próbáld ki így is, ha esetleg eddig fordítva csináltad volna. Arra figyelj még az üveg kiválasztásánál, hogy amennyiben a receptet követed, vagyis 2 dl dióolajat fogsz felhasználni, akkor az üveg mindenképpen ennél nagyobb legyen, hiszen a fűszereknek is kell majd hely.

Először tehát tedd az üvegbe a fokhagymát, a borsot, a babérlevelet, a majorannát, a bazsalikomot és végül pedig öntsd fel a dióolajjal

Kész is vagy! Most már nincs más dolgod, mint lezárni az üveget és sötét, hűvös helyen tárolni, illetve 1-2 naponta kicsit átmozgatni, rázogatni, hogy keveredjenek az ízek. Én simán fejre szoktam állítani, majd újra talpra. Érdemes legalább 1 hetet rászánni arra, hogy összeérjenek az ízek, így ezzel az idővel mindenképpen kalkulálj az ünnep előtt!

Ha kíváncsi vagy a másik kedvenc fűszerolajamra, akkor kattints az alábbi linkre és nézd meg azt is! => Fahéjas dióolajos fűszerolaj recept

Jó minőségű, valódi hidegen sajtolt dióolajat keress webáruházunkban, ahol saját sajtoló üzemünkben készült kiszerelésekből választhatsz:

Dióolaj

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .