Karamellkrém
3 evőkanál cukor
fél dl víz
1 evőkanál liszt
2-3 kanál tej
3 tojássárgája
Ez a karamellkrém szuper választás, ha egy édesszájú rokonodat szeretnéd megajándékozni. Nekem nagy kedvencem, úgyhogy most megosztom veled, hogyan készítsd el.
A 3 evőkanál cukrot tedd egy edénybe, majd kezd el pirítani. Addig pirítsd, amíg barna lesz, majd fél dl vízzel öntsd fel és főzd. Ne ijedj meg, ha a cukor kemény lesz, mikor beleöntöd a vizet. Később majd felolvad.
Ha ezzel kész vagy, akkor el kell készíteni a következőt: keverd ki a tojássárgát a tejjel és a liszttel simára. Ezután add hozzá a cukros szirupot és annyi teje, hogy összesen 4 dl-nyi mennyiséget kapj, majd főzd sűrűre. Adhatsz hozzá cukrot, ha úgy érzed, hogy nem elég édes, de szerintem nincs rá szükség.
Ha sűrűre főzted, akkor vedd le a lángról, kevergesd és amikor
langyos keverj bele 10 dkg vajat.
Ezeket olvastad már?
Üdvözöllek!
A hidegen sajtolt olajok lelkes kutatójaként szeretném megmutatni neked, hogy milyen sokoldalúan felhasználhatók a hidegen sajtolt olajok, mennyi jótékony hatásuk van és milyen sokrétűen beilleszthetők a hétköznapjaidba.
A cél, hogy megőrizzük egészségedet!
Azért, hogy hiteles információkat adhassak neked, folyamatosan konzultálok szakemberekkel, rengeteget olvasok és képzem magam. Nemrég elvégeztem egy Életmód- és Táplálkozási Tanácsadó képzést, így már szélesebb körben is segíteni tudok neked egészséged megőrzésében.