Bár ma jött egy kis enyhülés, azért még mindig meleg van. Nem tudom, hogy Te hogy vagy vele, de nekem ilyenkor nem igazán van étvágyam. Néhány falatot azért mégis csak kell enni, ezért szeretem ilyenkor a könnyű, ám mégis kicsit különlegesebb falatokat – ha már egyszer nincs étvágyam, akkor talán a különlegesség jobb kedvre derít 🙂
A pesto egy igazán egyszerű fogás, melyet salátákkal vagy akár egy egyszerű tésztával is fogyaszthatsz. Képes még a legegyszerűbb tésztát is különleges fogássá változtatni.
Én így szeretem készíteni:
1 csésze tökmag (meg lehet serpenyőben kicsit pirítani, ha úgy jobban szereted az ízét)
1/3 csésze reszelt parmezán
2 kávéskanál citromlé
1 csésze hidegen sajtolt tökmagolaj
Ezeket egy mixer segítségével összekeverem és kész is. Fogyasztható salátával, tésztával vagy akár pirítóssal is, kinek éppen mihez van kedve 🙂

Ezeket olvastad már?
Üdvözöllek!
A hidegen sajtolt olajok lelkes kutatójaként szeretném megmutatni neked, hogy milyen sokoldalúan felhasználhatók a hidegen sajtolt olajok, mennyi jótékony hatásuk van és milyen sokrétűen beilleszthetők a hétköznapjaidba.
A cél, hogy megőrizzük egészségedet!
Azért, hogy hiteles információkat adhassak neked, folyamatosan konzultálok szakemberekkel, rengeteget olvasok és képzem magam. Nemrég elvégeztem egy Életmód- és Táplálkozási Tanácsadó képzést, így már szélesebb körben is segíteni tudok neked egészséged megőrzésében.