Könyv az olajokról

Írtam egy könyvet. Pontosabban megírtam az első könyvet Magyarországon, ami kizárólag a hidegen sajtolt olajokkal foglalkozik.

Mi volt az indíttatás? Miért szántam rá magam?

Erről szeretnék mesélni ma!

Nem úgy nőttem fel, hogy már ismertük a hidegen sajtolt olajokat. Nem fogyasztottuk, nem használtuk őket.

Viszont a természet közelsége mindig is meghatározó volt a családunkban. Édesapáméknak gyerekkorában nem volt sok gyümölcsfája, viszont őt mindig is érdekelték a természet kincsei. Mikor gyerekként a szántóföldek melletti fákról szedegették a gyümölcsöket, néha félve, hogy ki látja őket, elhatározta, hogy ha egyszer ő megnő, akkor annyi gyümölcsfát ültet, hogy kora tavasztól késő őszig folyamatosan saját gyümölcsfáiról szüretelhet. Nem csak ő, hanem családja is.

Ezt az álmát teljesített is, hiszen mire mi megszülettünk, addigra ő annyi gyümölcsfát oltott, ültetett, hogy mi már valóban a saját gyümölcsfáinkról szüretelhettünk egész évben.

A gyümölcsfák mellett nagyon nyitott volt a természet egyéb kincsei iránt is. Nagy szeretettel hozta nekünk a berkenyét, a csipkebogyót, a szamócát, a szedret és még sorolhatnám, hogy mennyi finomságot.

Az olajokkal való kapcsolatunk elindításában is meghatározó szerepe volt. Imádott rádiót hallgatni, hajnalonként figyelte az éppen aktuális híreket. Neki is feltűnt, hogy egyre többet beszélnek az olajos magvakról és a hidegen sajtolt olajokról.

Vállalkozásunk elindításakor sokat beszélgettünk ezekről. Mikor elhatároztuk, hogy hidegen sajtolt olajokkal szeretnénk foglalkozni, megfogalmazódott bennem a gondolat, hogy ha ajánlani szeretnénk az olajainkat, akkor bizony nekünk is ismernünk kell őket.

Ismernünk kell az értékeiket, tudnunk kell, hogy melyiket hogy érdemes fogyasztani és milyen probléma esetén javasolt alkalmazni. Emiatt úgy döntöttem, hogy összegyűjtök minden információt, ami a témában fellelhető.

Nem is gondoltam akkor, hogy ez ekkora feladat lesz. Az első probléma ott kezdődött, amikor nem találtam egyetlen könyvet sem a témában. Ezt pontosan úgy értsd, ahogy írtam, egyetlen egyet sem. Próbáltam a könyvtárakban visszakeresni, régi feljegyzések után kutatni, de nem találtam semmi használhatót.

Ezután következett az internet világa. Itt sem lettem sokkal okosabb, mert bár az interneten rengeteg információ van, ezek forrása gyakran megkérdőjelezhető. A dolgomat nehezítette, hogy ezek az információk sokszor egymásnak is ellentmondóak voltak.

Ekkor kezdtem el azon gondolkodni, hogy szakemberek segítségét kérem. Elkezdtem természetgyógyászokkal, szakorvosokkal konzultálni, igyekeztem megtalálni azokat a fórumokat, ahol olyanokkal találkozhatok, akik már ismerik az olajokat, van tapasztalatuk a felhasználás terén.

Kutatómunkám közben rájöttem arra, hogy van egy nagy félreértés a témában. Sokan egy kalap alá veszik az összes növényi olajat, pedig nagyon fontos megkülönböztetni, hogy létezik hidegen sajtolt és létezik melegen sajtolt növényi olaj. Nem beszélve a finomított növényi olajokról, melyeket a boltokban étolajként árulnak.

Ezen a blogon folyamatosan gyűjtöttem ezeket az információkat, majd amikor úgy éreztem, hogy összegyűlt annyi minden, hogy azt már érdemes egy könyvben is összefoglalni, akkor belevágtam.

Olvasóim nagy része már korábban is érdeklődött afelől, hogy mikor lesz olyan anyagom, melyet kezükbe foghatnak, mert ők szívesebben olvasnak fizikai anyagokat, az interneten való tájékozódás még nehézkes a számukra.

Meg volt a kezdő lendület, meg volt az igény, úgyhogy összeszedtem a bátorságom és nekiálltam megírni az Olajozott egészség című könyvet.

Hihetetlen élmény volt a könyv megírása. Hát még milyen nagy élmény volt az, amikor az első 100 darab elfogyott és jöttek vissza a vélemények, tapasztalatok a könyvről. Nagyon hasznosnak találták az olvasók, így én is nagyon boldog vagyok, hogy sikerült azt és úgy átadnom, ahogy szerettem volna. Hoztam is néhány véleményt róla. 🙂

olajozott egészség

 

Az Olajozott egészség című könyv nem egy szakzsargonokkal megtűzdelt kiadvány. Érthető, emberi nyelven foglalja össze azt, hogy mit kell tudnod a hidegen sajtolt olajokról, miért ajánlom azt, hogy illeszd be őket a hétköznapjaidba, megmutatom azt is, hogy hogyan tudod ezt megtenni, továbbá számos jó tanáccsal látlak el azért, hogy ne adhassanak el neked rossz minőségű olajat.

Így született meg tehát az Olajozott egészség című könyvem. Ha még nem olvastad, de kíváncsi vagy rá, hogy neked miben segíthet, akkor itt tudod megnézni részletesen. Kattints a képre:

Megnézem az Olajozott egészség című könyvet!

Könyv az olajokról

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .