Lenmagolaj hajra

Igen, jól olvastad a címet!

lenmagolaj

A lenmagolaj egy jó eszköz lehet a kezedben, ha száraz és kezelhetetlen a hajad. Főleg most, mikor hideg és szeles az időjárás (bár őszintén megmondom neked, hogy a nyári napsütés és strandolás során is jó szolgáltatot tehet).

Hogyan használd a lenmagolajat a hajadra és mire figyelj oda használat során?

Erről írtam ma neked! Olvass tovább! 🙂

A hidegen sajtolt olajok, köztük a lenmagolaj is nagyon gazdag telítetlen zsírsavakban és E-vitamint is tartalmaz, amire nagy szükséged lehet, ha hajad kezelhetetlennek tűnik.

A lenmagolajat használd úgy, mint egy balzsamot!

A lenmagolajat legegyszerűbben úgy tudod alkalmazni, hogy hajmosás után a még nedves hajvégekbe bedörzsölöd, majd leöblíted és úgy szárítod meg a hajad.

Nagyon jó tapasztalataim és visszajelzéseim vannak a száraz hajon való alkalmazás kapcsán is. Ebben az esetben nem nedves hajra kell kenni a lenmagolajat, hanem száraz hajra. A tenyeredbe önts egy kevés lenmagolajat és dörzsöld be hajvégeket. Ha nagyon száraz a hajad, akkor nyugodtan hagyd rajta az olajat.

Olajozott egészség

A lenmagolaj jótékony lehet korpás, szára fejbőr esetén is. Ebben az esetben a fejbőrbe kell masszírozni a lenmagolajat. Érdemes hetente többször alkalmazni és  rászánni egy kis egy kis időt, mert az olajat a fejbőrön kell hagyni körülbelül negyed órára és csak utána szabad hajat mosni. Kipróbálhatod a fejbőrön lévő pikkelysömör vagy ekcéma esetén is. Gyulladáscsökkentő hatása miatt jótékony lehet ezekre a problémákra is.

Mire figyelj oda, ha lenmagolajat választasz?

A legértékesebb lenmagolaj véleményem szerint a hidegen sajtolt lenmagolaj. A hangsúly a készítés módján, vagyis a hidegen sajtoláson van. Tapasztalatból tudom, hiszen mi is így készítjük a GastrOlaj lenmagolajunkat.

A hidegen sajtolás lényege, hogy sem a lenmagot, sem a kész lenmagolajat nem melegítjük, hevítjük. Szigorúan ügyelünk arra, hogy a magok és az olaj hőmérséklete ne emelkedjen 40 °C fölé. Ez azért fontos, mert

kizárólag a hidegen sajtolással tudjuk megőrizni a lenmag értékes összetevőit.

Sok gyártó alkalmaz sajnos magas hőmérsékletet a készítés során. Ez azért jelent problémát, mert a magas hőmérséklet miatt sérülhetnek a magvak értékes összetevői.

A másik, amiről megismerheted a melegen sajtolt lenmagolajat az az ára. A melegítés/hevítés ugyanis lehetővé teszi, hogy egy adott mennyiségű magból több olajat sajtoljanak ki, ezért nagyobb kihozatallal tudnak dolgozni. Ebből következik, hogy az ilyen eljárással készült olajokat jóval olcsóbban tudják adni, mint a valódi hidegen sajtolt olajakat.

Légy mindig körültekintő, mert a legtöbb értékes összetevő a valódi hidegen sajtolt lenmagolajban van! 🙂

Olajozott egészség

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .