Lenolaj ár

Miért kerül ennyibe a lenolaj, mitől függhet a lenolaj ára?

Sokan mondják, hogy az egészséges életmód drága. Tény, hogy bizonyos ételek és alapanyagok drágábbak, de ennek az az oka, hogy a gyártók, előállítók sokkal több energiát fektetnek az elő-, elkészítésébe.

Mi befolyásolja a lenolaj árát?

Erről írtam ma! Olvass tovább! 

Tapasztalatból tudom, hogy az egészségesebb dolgok sajnos drágábbak. Ezzel én is szembesültem akkor, amikor elkezdtünk változatni az életmódunkon. A következő szembesülés akkor történt, amikor elkezdtünk hidegen sajtolt olajokkal foglalkozni. Megvoltak azok az olajak, amiket készíteni szerettünk volna és próbáltuk meghatározni az árat. Mielőtt véglegesítettük volna az árainkat, körülnéztünk, hogy hasonló termékek milyen áron kaphatók az egyes üzletekbe.

Nem kis túlzással mondhatom, hogy nagyon meglepődtünk, hogy némely gyártó hogy tudja olyan olcsón adni a termékeit. Aztán egy kicsit elmélyedtünk a témában és láttuk, hogy bizony a hidegen sajtolás alatt néhányan mást értenek, mint mi.

A mi értelmezésünkben a hidegen sajtolás azt jelenti, hogy a megtisztított magokat betesszük a sajtológépbe és kisajtoljuk belőlük az értékes olajat. A sajtolás során folyamatosan ellenőrizzük, hogy a magok és az olaj hőmérséklete ne emelkedjen 40 °C fölé. Ez azért fontos, mert csak így tudjuk megőrizni az olajos magvak értékes összetevőit, a magas hőmérséklet ugyanis károsítaná ezeket. Mi ezt nem szerettük volna, de ez együtt járt azzal, hogy így kevesebb olajat tudtunk kisajtolni egy adott mennyiségű magból.

Rá kellett jönnünk, hogy ezt nem mindenki így csinálja.  Rá kellett jönnünk arra, hogy némely gyártó hőkezelésnek veti alá a magot a sajtolás előtt, mert a felhevített magból több olajat tud kisajtolni. Így persze jóval alacsonyabb áron tudja adni az olajat, hiszen egy adott mennyiségű magból Ő nagyobb kihozatallal tud dolgozni.

Igen, ilyen dolgok miatt is vannak különbségek az egyes olajok ára között.

Mi a gond a hevítéssel/hőkezeléssel?

Nos, szerintem az a legnagyobb gond vele, hogy a hőkezelés, melegítés károsíthatja az adott olajos mag, jelen esetben a lenmag értékes összetevőit, így a melegített magból készült olaj már nem tartalmaz annyi értékes vitamint és ásványi anyagot, mint a valódi hidegen sajtolt lenolaj.

Lehet, hogy pillanatnyilag jobban jársz, hiszen olcsóbban jutsz hozzá a lenolajhoz, de hosszú távon kiadsz egy csomó pénzt egy jóval silányabb minőségéért. Hiába várod a jótékony hatást, ha magában az olajban már sérültek az értékes összetevők.

A lenolaj árát is befolyásolja ez a fajta elkészítési mód. Ha egészségmegőrzés a célod, ha valamilyen problémára szeretnél lenolajat fogyasztani, akkor nem érdemes a nagyon olcsó variációk közül választani. Válassz mindig jó minőségű, valódi hidegen sajtolt lenolajat és nem kell aggódnod az összetevők miatt.

Mi, a GastrOlaj hidegen sajtolt lenolajat kizárólag úgy készítjük, hogy nem melegítjük a magokat. Megtisztítjuk és egyből a sajtoló gépbe kerülnek, ügyelve arra, hogy az olaj és a magok hőmérséklete soha ne emelkedjen 40 °C fölé.

Így őrizzük meg számodra a lenmag értékes összetevőit, hogy nyugodt szívvel fogyaszthasd és vigyázhasd magadra. 🙂

Kattints a képre és megtalálod Webáruházunkban a valódi, hidegen sajtolt lenolajunkat!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .