Mákolaj, dióolaj, tökmagolaj – egy lépéssel az egészség felé!


Hidegen sajtolt olajokkal az egészségért?

Igen, lehetséges!

Nagyon fontos, hogy az elején tisztázzuk, hogy a hidegen sajtolt olajoknak nem minősítek semmilyen gyógyhatást, hiszen nem csodaszerek, nem gyógyszerek.

Abban azonban biztos vagyok, hogy jelentős mértékben hozzájárulhatnak az egészséges élethez!

Hogyan segíthetnek Neked? Többek között:

  • magas telítetlen zsírsavtartalmukkal
  • az olajos magra jellemző tulajdonságukkal, vitaminjaikkal, ásványi anyagaikkal

Hogyan fogyaszd őket?

  • ha tudod, akkor a legjobb, ha reggel, felkelés után közvetlenül, éhgyomorra fogyasztod el a napi ajánlott mennyiséget (általában 1 evőkanál, de ez olaj fajtájától is függ)
  • ne igyál utána közvetlenül kávét, fekete teát – gátolja az értékes összetevők felszívódását
  • huzamosabb ideig, minimum 3 hónapig javaslom minden nap, hogy élvezhesd jótékony hatásait

1evokanal

Mit tegyél, ha nem tudod meginni az olajat önmagában?

  • add hozzá reggel egy pohár joghurthoz (ne legyen citrusféle)
  • ha fogyasztasz magőrleményeket (azok is nagyon egészségesek), akkor keverd hozzá ahhoz
  • készíts egy finom zabkását és ha kihűlt öntsd hozzá a napi olajadagodat
  • készíts egy pirítóst és vékonyan kend meg a választott olajjal
  • készítsd el a szendvicsedet vaj helyett például dióolajjal (vékony rétegbe a sajt, zöldségek vagy esetleg a felvágott alá – isteni finom 🙂 )
  • semmiképpen ne:
    • tedd bele főzés/sütés közben az ételbe
    • ne keverd citrusféleségekhez

Ha ezt a néhány szempontot betartod, akkor biztos lehetsz benne, hogy a hidegen sajtolt olajok fogyasztása jelentős mértékben hozzá fog járulni szervezeted egészséges működéséhez! 🙂

banner_feliratkoztatás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .