Egyre divatosabbak a különböző méregtelenítőkúrák és a hirtelen, pár nap alatt jelentős súlyvesztést ígérő fogyókúrák. Biztosan Te is nap, mint nap találkozol olyan hirdetéssel, cikkel vagy akár reklámmal, ami ezeket hirdeti.
Személy szerint engem mindig felháborodással tölt el, hogy miért kell becsapni, félrevezetni az embereket, miért kell és lehet olyat ígérni, amiről sejthető, hogy nem fedi teljesen a valóságot.
Aki valamilyen panasszal, egészségügyi problémával kénytelen együtt élni biztosan jobban észreveszi az ilyen hirdetéseket és a várt gyógyulás reményében meg is vásárolja a termékeket, illetve követi az újabb és újabb divathullámokat.
Ha már mindenképpen méregtelenítésen gondolkodsz, akkor engedd meg, hogy néhány dologra felhívjam a figyelmed!
Közeledik a tavasz, a nyár, hamarosan elérhetőek lesznek a friss gyümölcsök. Ilyenkor újra és újra előjön a léböjtkúra és az ehhez kapcsolódó fogyókúra is. Szakemberek azonban figyelmeztetnek, hogy a hosszan tartó léböjtkúrának vannak veszélyei is. Nem feltétlenül igaz az az állítás sem, hogy a frissen facsart leveknek nagyobb a vitamin és ásványi anyag tartalmuk, illetve az sem, hogy hosszú ideig tartó fogyasztásukkal gyorsan és fáradtság nélkül lehet leadni a fölös kilókat.
Mire figyelj hát oda?
Ha léböjtöt tartasz, akkor annak időtartama maximum 2-3 nap legyen!
Ha csak kifacsart leveket fogyasztasz, akkor a gyümölcs rostja, valamint a héja nem kerül a szervezetedbe, ezzel pedig sok értékes vitamintól elesel. A rostok nagyon fontosak az egészséges anyagcseréhez!
A vércukorszint hirtelen megugorhat attól, hogy a tápanyagok gyorsabban szívódnak fel! Erre a cukorbetegeknek kell különösen odafigyelni!
Ha léböjttel akarsz fogyókúrázni, akkor arra is gondolj, hogy egy-egy pohár gyümölcslétől nem fogsz telítettséget érezni, így könnyen fennáll annak a lehetősége, hogy elcsábulsz. Válaszd inkább helyette azt, hogy csak zöldséget és gyümölcsöt fogyasztasz, de étkezéseid során részesítsd előnybe a zöldségeket (nem facsarva, hanem pl. párolva)!
Az alacsony kalóriabeviteltől nem hogy energikusabb, hanem sokkal inkább fáradékonyabb, ingerültebb és levertebb leszel!
De hogyan tudsz méregteleníteni természetesen és biztonságosan?
A válasz egyszerűbb, mint gondolnád. Ha méregteleníteni szeretnéd szervezeted, ha szeretnéd elkerülni a betegségeket vagy ha éppen egy betegség után lábadozol, akkor neked az olajrágást ajánlom!
Igen, jól olvastad! Olajrágás!
Az olajrágás egy nagyon régi, természetes méregtelenítő módszer, melynek a lényege, hogy reggel, ébredés után (még azelőtt, hogy akár egy korty vizet is meginnál) a szádba veszel 1 evőkanálnyi hidegen sajtolt olajat és rágod, azaz zubogtatod a szádban úgy, hogy minden felületet elérj vele. Ezt végezd körülbelül 20 percig és ezután még véletlenül se nyeld le a közben tejfehérré vált olajat, mert akkor mindazt a méreganyagot, melyet éjszaka a szervezeted kiválasztott és amit most az olajrágással eltávolítottál, visszajuttatnád a szervezetedbe.
Tudom, hogy elsőre furcsán hangzik az, amit most javaslok, de hidd el, hogy megéri kipróbálni, hiszen amellett, hogy méregteleníted a szervezetedet még számos betegséget is megelőzhetsz.
Az olajrágás kifejezetten ajánlott, ha:
- valamilyen komoly betegségből lábadozol
- ízületi problémáktól szenvedsz
- szív- és érrendszeri betegségtől szenvedsz
- gyakori ínygyulladástól, fogínyvérzéstől szenvedsz
- gyenge az immunrendszered
- allergiás vagy
- daganatos betegségtől szenvedsz
Ha napi 20 percet szánsz erre a módszerre hidd el, hogy érezni fogod a jótékony hatását. De javaslom és tapasztalatból mondom, hogy türelmesnek kell lenned, hiszen elsőre furcsa lesz. Az sem baj, ha nem tudod egyből 20 percig végezni az olajrágást, a fokozatosság elve itt érvényesíthető. Figyelj azonban arra, hogy csak és kizárólag hidegen sajtolt olajat válassz, mert csak ezzel érheted el a kívánt eredményt!
A módszerről először a WHO (Egészségügyi Világszervezet) oldalán olvastam, ahol a hidegen sajtolt tökmagolajat ajánlották. Azóta többen kerestek meg azzal, hogy a hidegen sajtolt olívaolajjal ismerik a módszert és melyik lehet a jobb választás. Azt gondolom, hogy az olívaolaj is jó lehet, de ha a WHO a tökmagolajat is ajánlotta, akkor miért ne válasszunk egy olyan olajat, mely hazai alapanyagból, hazai körülmények között készül, nem igaz? 🙂
Ha nem tudod hol találsz ilyet, akkor ajánlom is figyelmedbe saját termesztésű alapanyagunkból, saját sajtoló üzemünkben készült GastrOlaj hidegen sajtolt tökmagolajunkat = > GastrOlaj tökmagolaj
Az olajrágásról és még sok más hasznos információról olvashatsz a hidegen sajtolt olajokkal kapcsolatban az Olajozott egészség című könyvemben. Kattints a képre és nézd meg, hogy neked miben segíthet: