Olcsó tökmagolajat keresek!

Ugye a te fejedben is megfordult már ez a gondolat?

Jó lenne egészségesen élni, de mégsem szeretnék egy vagyont költeni mindenféle drága termékre…

Most megmutatom neked, hogy miért nem tanácsos csupán az ár alapján megítélni egy terméket!

Amióta a hidegen sajtolt olajokkal foglalkozom, sokszor kaptam olyan kérdést/megjegyzést, hogy „úristen ezek ilyen drágák?!”.

Nehéz ilyenkor mit mondani, hiszen jól tudom, hogy mindenki pénzből él, mindenkinek fontos, hogy mennyit költ. De nézzük csak, hogy mennyit veszíthetsz hosszú távon, ha egy olyan olajat vásárolsz, amit az ára alapján választottál!

A tökmagolaj árát jelentősen befolyásolj az elkészítés módja!

Ha egy ideje követed az oldalamat, akkor jól tudod már, hogy van a hidegen sajtolt tökmagolaj mellett egy másik eljárással készült tökmagolaj is, ez pedig a pirított, melegen sajtolt tökmagolaj. A kettő között az a különbség, hogy míg a hidegen sajtoltnál nem használunk magas hőmérsékletet, így  nem sérülnek az olajos magvak értékes összetevői, addig a melegen sajtolásnál a magokat darálják, pirítják, sóval és vízzel elegyítik, majd magas hőmérsékleten sajtolják.

Az eredmény egy pörkölt, pirított Ízvilágú olaj, ami ugyan finom, de egészségmegőrzés céljából nem javasolt fogyasztani, hiszen a hő hatására sérülnek az olajos magvak értékes összetevői. A gyártók viszont előszeretettel használják a magas hőmérsékletet, még akkor is, ha a vízzel-sóval való összegyúrást kihagyják, mert ezáltal nagyobb kihozatallal dolgoznak, ami azt jelenti, hogy pl. 1 kg tökmagból több olajat nyernek ki, mint a hidegen sajtolás során.

Emiatt természetesen az árát is alacsonyabban tudják tartani.

Én viszont szeretném felhívni a figyelmedet arra, hogy Hidegen sajtolt tökmagolajmindenképpen járj utána, hogy az olaj, amit vásárolsz, milyen eljárással készül.

A valódi hidegen sajtoláshoz nincs szükség adalékanyagra (még sóra és vízre sem), nincs szükség magas hőmérsékletre, csupán a megtisztított magokra, egy csigás présre és türelemre! 🙂

Készítési módját a jobb oldali képen látod! ===>

 

Miért érdekes mindez számodra?

Elsősorban azért, mert ha elhatározod, hogy élettani hatása miatt kúraszerűen szeretnéd fogyasztani például a tökmagolajat, akkor ha nem vagy elég figyelmes, könnyen olyan olajat vásárolhatsz, ami melegen sajtolt, azaz aminek elkészítéséhez magas hőmérsékletet használtak. Így viszont a várt jótékony hatás elmarad, hiszen az elkészítés során sérültek a tökmag értékes összetevői.

Ha türelmes típus vagy és azt mondod, hogy adsz időt az olajnak, mert biztosan hosszabb fogyasztás mellett érzed majd a jótékony hatást, akkor mit csinálsz? Kiadsz egy csomó pénzt egy rossz minőségű olajért és a pénzed mellett a kedved is elmegy az egésztől.

Ha viszont alaposan körülnézel, az adott gyártó oldalán például, akkor már elsőre kiváló minőségű, szűz hidegen sajtolt olajat vásárolhatsz! Igaz, hogy ezeknek az ára nem olcsó, de ha az előzőekhez viszonyítjuk és már az elejétől kezdve jó minőséget fogyasztasz, akkor mindenképpen kifizetődő lehet! 🙂

Ajánlom figyelmedbe saját kistermelő üzemünkben készült hidegen rp_tökmagolaj-300x300.jpgsajtolt tökmagolajunkat, mely laboratórium által bevizsgált termék és amelyet nyugodt szívvel fogyaszthatsz már az első pillanattól. Azért, hogy lásd, hogy hogyan is készül, hoztam néhány képet. Láthatod, hogy nincs szükség vízre, sóra, pirításra, csupán egy jó csigás présre és szaktudásra! 🙂

Ezt jelenti a GastrOlaj hidegen sajtolt tökmagolaj! 

hidegen sajtolás

Olajainkat közvetlenül a tőlünk, a termelőtől vásárolhatod meg webáruházunkon keresztül! Kattint a  lenti képre és nézd meg, hogy milyen olajaink vannak még! 🙂

webáruház

Olcsó tökmagolajat keresek!” bejegyzéshez ozzászólás

 1. Ég és föld a kűlőmbség a boltban vásárolt olajak és a Te általad forgalmazottak között. A tisztaság és íz és aroma amit én már tapasztaltam,úgy hogy én mindenkinek aki szereti csak a Te általad forgalmazottat ajánlom. Sokszor a boltban az ár csábító,de ha valaki ad egy kicsit az ízre az nem igen foglalkozik az árral,mert a jót meg kell becsülni és fizetni. Kívánok további szép napot és még sokáig foglalkozzatok ezzel a kíncsel. Üdv:János.

  1. Kedves János!
   Köszönöm az őszinte szavakat, nagy örömmel olvastam a soraid!
   A jövőben is ugyanígy fogunk dolgozni, hiszen a minőség számunkra a legfontosabb!
   Jó egészséget kívánok!
   Üdvözlettel: Gizella

 2. Jó régen írtak ide, remélem él az oldal! Az idén 50 leszek és foglalkoznom kell az un. prosztata jóindulatú megnagyobbodása” c. fejezettel. Egy ideje fogyasztok tökmagolajat de fogalmam sem volt róla, hogy mennyi fajta van és melyiknek van érdemleges hatása. Eddig a Balogholaj termékét fogyasztottam, de elolvasva honlapjukat látom, hogy a Stájer(vagy őrségi) mód pirít, darál, vizez, sóz. Legalább őszinte. Mivel ma elfogyott és volt a P. Marketben fél literes, olyat vettem.(valami üveges szűz) Most meg látom itt 7 dl. 5250ft és hidegen sajtolt. Mivel régiek az írások érdeklődnék, hogy él még ez a vételi lehetőség?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .