Ugye Te is sokszor hallod, hogy szervezetednek szüksége van Omega-3 zsírsavakra?
Azt is tudod, hogy miért van szükséged rá és honnan juthatsz természetes módon Omega-3 zsírsavakhoz?
Lássuk! 🙂
Az Omega-3 zsírsavak fontosak a szervezetünk számára.
Szakemberek szerint segítenek az Omega-3 zsírsavak segítenek:
- erősen tartani az immunrendszert,
- megelőzni/legyőzni a gyulladásos megbetegedéseket,
- csökkenteni az szív- és érrendszeri problémák kialakulásának esélyét
- megvédeni bőröd egészségét (még akár az öregedést is késleltethetik)
- elűzni a rossz kedvet, legyőzni a depressziót.
Ennek tükrében azt hiszem, hogy kevés olyan ember van ma Magyarországon, aki úgy érezheti, hogy neki nincs szükséges Omega-3 zsírsavakra. A felsorolás alapján szerintem mindenki talál olyan pontot, amit igaznak érez magára.
Fontosnak tartom kiemelni azt is, hogy az Omega-3 zsírsavak beviteléről neked kell gondoskodni. Bizony, ezeket a zsírsavakat a szerveztünk nem képes előállítani, ezért táplálkozásunk során kell biztosítanunk számára. Ezért is hívják őket esszenciális zsírsavaknak.
Persze választhatod azt a megoldást is, hogy tabletta formájában veszed magadhoz a szükséges mennyiséget, de úgy gondolom, hogy mi itt a GastrOlaj oldalon a természetesség hívei vagyunk, ezért ilyen megoldásokat fogok neked most felsorolni.
Az első legfontosabb Omega-3 zsírsavforrást már biztosan jól ismered. Ez nem más, mint a hal. A halak közül pedig elsősorban a lazac jelenti az Omega-3 zsírsavak fő forrását. Nagyon jó lehet még a pisztráng, a tonhal, a hering vagy akár a szardínia is.
Sajnos azonban Magyarországon nem jellemző a rendszeres halfogyasztás. Szakemberek szerint ugyanis hetente 2-3 alkalommal kellene halat fogyasztanunk ahhoz, hogy szervezetünk hozzájusson a megfelelő mennyiségű Omega-3 zsírsavakhoz.
Van azonban még egy másik módja is annak, hogy étkezésed során biztosítsd szervezeted számára ezeket az esszenciális zsírsavakat.
Ez pedig az, hogy beilleszted a mindennapjaidba a hidegen sajtolt olajokat.
A hidegen sajtolt olajok közül – Omega-3 zsírsavak szempontjából – a hidegen sajtolt lenmagolaj a legértékesebb olaj.
Nálunk, a GastrOlaj kínálatában is találsz hidegen sajtolt olajat. Tudj meg róla többet, kattints a képre! 🙂
A hidegen sajtolt lenmagolajon kívül ajánlom még a hidegen sajtolt dióolajat is (ide kattints érte), mely szintén segítségedre lehet, ha szeretnéd természetes módon hozzájuttatni a szervezetedet az Omega-3 zsírsavakhoz.
Hogyan fogyaszd a hidegen sajtolt olajokat?
A hidegen sajtolt lenmagolajat és a hidegen sajtolt dióolajat is kétféleképpen fogyaszthatod:
- Reggel, éhgyomorra egy evőkanállal naponta. Figyelj oda arra, hogy az olaj elfogyasztása után teljen el minimum 20 perc a reggeliig és a kávé csupán ez után következzen (ha kávézol). Fontos, hogy fekete teát se fogyassz közvetlenül az olaj elfogyasztása után.
- Ételeidhez adod a napi javasolt fogyasztási mennyiséget (1 evőkanál felnőtteknek, 1 teáskanál gyerekeknek). Nyugodtan belekeverheted egy natúr joghurtba, de akár pástétomokat is ízesíthetsz velük.
Miért is választanád a tablettákat, ha természetes módon is pótolhatod a szükséges vitaminokat és ásványi anyagokat, nem igaz? 🙂
Ismerd meg a GastrOlajainkat! Kattints a képre és tudd meg, hogy még mennyi mindenben segíthetnek Neked! 🙂
kedves Gizella ! nagyon köszönöm , modomban all olvasni a sok erdekesseget az olajakrol !!! Idaig nem is gondoltam volna, hogy külömbseg lenne a sajtolasok között . – es termeszetesen , hogy milyen hatassal vannak a szervezetre . ezert nagyon köszönöm , örülök , hogy Rad talaltam . pillanatnyilag a lenolajat probalom , ajandekba kaptam , aminek nagyon örültem . Sikeres munkat, csodalatos napot kivanok !!! Rosi
Kedves Rosi!
Köszönöm! Nagyon örülök, hogy segíthettem és így hozzájárulhattam ahhoz, hogy megőrizd egészségedet! 🙂
Ha kérdésed lenne, akkor keress nyugodtan!
Üdvözlettel: Gizella