A kiskertemben már szépen hajt a friss oregánó. Nagyon szeretem az ízét és illatát, ezért arra gondoltam, hogy készítek belőle valami finomságot.
Facebook oldalunkon (itt találod) meg is kérdeztem a követőket, hogy ki mit készítene belőle. Kaptam sok receptet, az elsőt most megosztom veled is.
Nagyon egyszerű! Főszerepekben a csirkemell, gomba és oregánó szerepelt!
Mutatom, hogy készítettem:
A csirekemelleket csíkokra vágtam, sóztam, borsoztam, majd egy kicsit állni hagytam (kb. fél kg mennyiséget). Egy zacskóba kb. 2-3 evőkanál lisztet tettem, beleöntöttem a csíkokra vágott csirkemellet, összeráztam és ezután egy kevés olívaolajon lepirítottam. De nem nagyon, csak éppen annyit, hogy egy kis színt kapjon.
Félretettem a csirkemellet és egy másik edényben dinszteltem vöröshagymát és rátettem a csíkokra vágott gombát és megszórtam frissen vágott oregánóval. Sóztam, borsoztam és egy kicsit pároltam.
Mikor majdnem kész volt, akkor hozzáadtam a csirkemellet és 2 dl főzőtejszínt.
Lehet hozzá adni 1 dl fehérbort is, nem kell félni tőle, mert az alkohol elpárolog belőle.
Sűríteni sem kellett, hiszen a liszt, ami a csirkemellen volt, nagyon szépen besűrítette.
Egy pár percig főztem és már kész is volt.
Köretként tésztát készítettem hozzá, amit össze is keverhetsz a csirkemellel vagy tálalhatod mellé is.