Oreganó, gomba és csirkemell

A kiskertemben már szépen hajt a friss oregánó. Nagyon szeretem az ízét és illatát, ezért arra gondoltam, hogy készítek belőle valami finomságot.

Facebook oldalunkon (itt találod) meg is kérdeztem a követőket, hogy ki mit készítene belőle. Kaptam sok receptet, az elsőt most megosztom veled is.

Nagyon egyszerű! Főszerepekben a csirkemell, gomba és oregánó szerepelt!

Mutatom, hogy készítettem:

A csirekemelleket csíkokra vágtam, sóztam, borsoztam, majd egy kicsit állni hagytam (kb. fél kg mennyiséget). Egy zacskóba kb. 2-3 evőkanál lisztet tettem, beleöntöttem a csíkokra vágott csirkemellet, összeráztam és ezután egy kevés olívaolajon lepirítottam. De nem nagyon, csak éppen annyit, hogy egy kis színt kapjon.

Félretettem a csirkemellet és egy másik edényben dinszteltem vöröshagymát és rátettem a csíkokra vágott gombát és megszórtam frissen vágott oregánóval. Sóztam, borsoztam és egy kicsit pároltam.

Mikor majdnem kész volt, akkor hozzáadtam a csirkemellet és 2 dl főzőtejszínt.

Lehet hozzá adni 1 dl fehérbort is, nem kell félni tőle, mert az alkohol elpárolog belőle.

Sűríteni sem kellett, hiszen a liszt, ami a csirkemellen volt, nagyon szépen besűrítette.

Egy pár percig főztem és már kész is volt. 

Köretként tésztát készítettem hozzá, amit össze is keverhetsz a csirkemellel vagy tálalhatod mellé is.

csirkemell, gomba, oregánó

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .