Padlizsánkrém

Sok-sok információval rendelkezünk már a hidegen sajtolt növényi olajokról, sok-sok hasznos tanácsot, felhasználási tippet találtok, ha a jobb oldali keresőbe beírjátok a kívánt tartalmat.

Most, hogy már ennyi információval rendelkezünk, arra gondoltam, hogy elkezdhetnénk használni is a hidegen sajtolt olajokat. Mit szóltok?

Kezdhetnénk a konyhában például egy finomsággal!

Padlizsánkrém

Hozzávalók:

2 db padlizsán
1,5 dl tejföl (12%-os)
1 dl majonéz
4-5 gerezd fokhagyma
1 db kisebb vöröshagyma
olívaolaj vagy szőlőmagolaj
csipet só, bors

A padlizsánokat karikára vágom, mindkét oldalát olajjal megkenem és forró teflonserpenyőben, időnként forgatva megsütöm. Akkor jó, ha kicsit barnás színt kap, de vigyázzunk, mert a vékonyabb részek hamar megégnek.

Egy gerezd fokhagymát nyersen hagyok, a többit a vöröshagymával a serpenyőben maradt olajon megdinsztelem. A többi hozzávalóval együtt turmixgépben pépesítem. Rozskenyérrel és paradicsommal tálalom.

Ha a majonézt elhagyjuk és csak növényi olajat teszünk bele, akkor magasabb a telítetlen zsírsav tartalma, mely ereink egészségének védelme szempontjából fontos.

Jó étvágyat és jó egészséget!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .