Reggelire tökmagolajat?!

Szoktál reggelizni?

Azt gondolom már sok helyről hallottad, hogy a reggeli az egyik legfontosabb étkezésünk, hiszen nélküle nem jut elegendő energiához a szervezetünk a nap indulásakor. És mégis milyen lesz az egész nap, ha már a reggel sem indul túl jól, nem igaz?

Nem szeretném tovább fejtegetni, hogy miért fontos a reggeli, inkább azt nézzük, hogy hogyan fér bele a reggeli rohanásba a hidegen sajtolt tökmagolaj. Rendben?

A legegyszerűbb dolog, ami a legrohanósabb reggelbe is belefér az egy szelet pirítós elkészítése és erre néhány csepp hidegen sajtolt tökmagolaj csepegtetése. Amíg lefő a kávé vagy elkészül a tea, addig a pirítós is elkészül. Az egész nem tart tovább, mint 10 perc, de hidd el a szervezeted hálás lesz érte!
Ha mindezt teljes kiőrlésű gabonából készült kenyérből készíted, akkor pedig nem is fogsz megéhezni egy hamar.

Ha van egy kis időd reggel, akkor készíthetsz egy finom szendvicskrémet tejföllel. A legegyszerűbb, ha veszel egy kis pohár tejfölt, reszelsz bele egy gerezd fokhagymát, teszel hozzá egy kevés sót, zöld fűszereket (lehet szárított is) és egy evőkanál hidegen sajtolt tökmagolajat.
Ezt szintén kenheted pirítósra, de friss kenyérrel, bagettel vagy kiflivel is isteni.

Ha még több időd van, vagy előrelátó vagy, akkor előző este készíts egy finom szendvicskrémet.
Az én két kedvencemet osztom meg veled most.

sargarepa_krem_gastrolaj

1. Tökmagolajos-sárgarépás szendvicskrém
25 dkg tehéntúró
1 nagy szál sárgarépa
1 kis fej hagyma
1 evőkanál tejföl
1 teáskanál tökmagolaj (tökmagolajért kattints ide)

őrölt köménymag

Az átpasszírozott tehéntúrót keverd össze a tökmagolajjal és a tejföllel. A megtisztított sárgarépát reszeld finomra és keverd a túrókrémbe. Sóval, őrölt köménymaggal ízesítheted. Vékonyan megkenheted vele a szendvicset vagy nagyon finom rozskenyérrel is.

2. Tökmagolajos, fetás, fokhagymás finomság
25 dkg fetasajt
12,5 dkg szardínia (konzerv)fetasszendvicskrem
2 gerezd fokhagyma
zöld fűszerek
hidegen sajtolt tökmagolaj (ízlés szerint, én kb. 4-5 kanállal tettem bele)
Egy erősebb mixerrel keverd ki, mert a fetasajt eleinte elég kemény, de aztán szép krémes állagú lesz :)

Ezen felül nagyon finom még a zabkása is tökmagolajjal.  😉

Nos, sikerült eloszlatnom a kétségeidet?

Melyikkel kezded?

Én a sárgarépás szendvicskrémet javaslom! 😉

Saját termelői hidegen sajtolt tökmagolajunkat itt találod! Csak kattints a képre:

webáruház

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .