Sajtok fűszeres olajban – gasztroajándék

Sajtok fűszeres olajban

500 g fetasajt
3 gerezd fokhagyma
rozmaring
kakukkfű
színes bors
1 kávéskanál citromlé
2 dl GastrOlaj hidegen sajtolt dióolaj (kattints ide érte)

A sajtot vágd kockára. Ha friss fűszernövényt választasz, akkor azt is vágd apróra, ha szárított változatot, akkor azt nyugodtan add hozzá az dióolajhoz. A borsot daráld le ha szeretnéd, de szerintem szépen mutat az üvegben egészben is.

Vegyél egy szép üveget, tedd bele a sajtot. Szórd rá a fűszereket és öntsd fel a hidegen sajtolt dióolajjal. Hagyd pár napig a hűtőszekrényben, hogy jól összeérjenek az ízek.

Ha szeretnéd még feldobni valamivel, akkor tegyél bele még szárított paradicsomot vagy aszalt gyümölcsöt – például vörös áfonyát. Én nagyon szeretem az áfonyát a sajttal együtt, szerintem szuper párosítás.

A megajándékozott sokféleképpen felhasználhatja: reggelire egy finom bagettel, salátára öntve vagy akár tészta mellé is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .