Sajtok fűszeres olajban
500 g fetasajt
3 gerezd fokhagyma
rozmaring
kakukkfű
színes bors
1 kávéskanál citromlé
2 dl GastrOlaj hidegen sajtolt dióolaj (kattints ide érte)
A sajtot vágd kockára. Ha friss fűszernövényt választasz, akkor azt is vágd apróra, ha szárított változatot, akkor azt nyugodtan add hozzá az dióolajhoz. A borsot daráld le ha szeretnéd, de szerintem szépen mutat az üvegben egészben is.
Vegyél egy szép üveget, tedd bele a sajtot. Szórd rá a fűszereket és öntsd fel a hidegen sajtolt dióolajjal. Hagyd pár napig a hűtőszekrényben, hogy jól összeérjenek az ízek.
Ha szeretnéd még feldobni valamivel, akkor tegyél bele még szárított paradicsomot vagy aszalt gyümölcsöt – például vörös áfonyát. Én nagyon szeretem az áfonyát a sajttal együtt, szerintem szuper párosítás.
A megajándékozott sokféleképpen felhasználhatja: reggelire egy finom bagettel, salátára öntve vagy akár tészta mellé is.
Ezeket olvastad már?
Üdvözöllek!
A hidegen sajtolt olajok lelkes kutatójaként szeretném megmutatni neked, hogy milyen sokoldalúan felhasználhatók a hidegen sajtolt olajok, mennyi jótékony hatásuk van és milyen sokrétűen beilleszthetők a hétköznapjaidba.
A cél, hogy megőrizzük egészségedet!
Azért, hogy hiteles információkat adhassak neked, folyamatosan konzultálok szakemberekkel, rengeteget olvasok és képzem magam. Nemrég elvégeztem egy Életmód- és Táplálkozási Tanácsadó képzést, így már szélesebb körben is segíteni tudok neked egészséged megőrzésében.