Természetes vitaminok

Amikor beköszönt az utolsó nyári hónap, a legtöbb szülőnek, nagyszülőnek elkezdenek olyan dolgok eszükbe jutni, mint az iskola/óvodakezdés, az őszi megfázásos időszak és a hideg idő miatt beköszöntő bőrproblémák.

Ha előre látó vagy, akkor neked is megfordul a fejedben még a nyár folyamán, hogy időben kell cselekedni, időben kell felkészíteni a kisebb-nagyobb gyerkőcöket az újabb közösségbe lépésre. De nem csak gyerekeknél fontos ám, az előre látás! Felnőttek esetében is sokat jelent, ha még a nyár végén odafigyelsz arra, hogy megerősítsd az immunrendszeredet.

Ha eljutottál idáig, akkor általában jön a kérdés:

„Természetes vitamint keressek vagy vegyek a patikában rágótablettát?”

 

Miért jó a természetes vitamin és milyet ajánlok neked?

Vannak veszélyei a szintetikus vitaminnak? Mik lehetnek ezek?

Kezdjük először is ott, hogy amikor egy reklám – legyen szó újsághirdetésről, internetes hirdetésről vagy tv reklámról – hirdet egy vitamint és felvázolja neked azt, hogy milyen jó lesz majd a téli időszakban, elfelejti megemlíteni a szintetikus vitaminok hátrányait.

Az első dolog, amit a szintetikus vitaminokról (ezek azok, amelyeket például a patikában is veszel, rágótabletta formában) tudnod kell az, hogy nem képes ugyanazt a szerepet betölteni, mint a természetes vitaminok. Ami még fontos dolog, hogy a szintetikus vitaminok néhány esetben gátolhatják egyes tápanyagok hasznosulását a szervezetben.

Emiatt javaslom, hogy olyan vitaminforrásokat keress, ahol a vitaminok természetes formájukban találhatók meg, hiszen így tudnak a legjobban hasznosulni.

Melyik vitamin erősítheti az immunrendszered az ősz előtt és hogy tudsz természetes módon hozzájutni?

Az E-vitamin az, ami sokszor felmerül, ha immunrendszer erősítéséről van szó. Én is ezzel találkoztam legelőször, mikor természetes immunerősítőt kerestem. Rögtön hozzá is tudtam kapcsolni a hidegen sajtolt növényi olajokhoz, hiszen ezek az olajok is gazdagok E-vitaminban.

A legjobb párosítás, hiszen természetes formában van jelen az E-vitamin és azon felül, hogy az E-vitaminról gondoskodom még számos pozitív élettani hatást is élvezhetek.

A következő hidegen sajtolt növényi olajokat ajánlom neked is:

Az ajánlott fogyasztási mennyiséget zárójelbe feltüntettem az olajok neve mellé. Ezt kérlek vedd figyelembe. Ha egyszerre több olajat szeretnél fogyasztani, akkor keress nyugodtan! Szívesen segítek!

immunrendszer erősítése hidegen sajtolt olajokkal

Tudnod kell azt is, hogy az igazán erős immunrendszerhez szükséged van az aktív életre is. Ez nem azt jelenti, hogy naponta órákat kell eltöltened az edzőteremben, hanem azt, hogy naponta szánnod kell időt a mozgásra.

Ez a mozgás azonban bármi lehet, a lényeg, hogy örömödet leld benne. Lehet:
– egy hosszú séta a családoddal, barátaiddal
– egy könnyed kocogás (20-25 perc)
– egy jó biciklizés
– vagy bármi, ami átmozgat és aktivizál 🙂

Növényi olaj kisokos

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .