A káposztának mindenképpen helyet kell kapnia a téli étrendben. Rengeteg értékes összetevője van, ami segít megőrizni az egészségedet.
A vöröskáposzta a szakirodalom szerint sok C-vitamint tartalmaz, így erősítheti az immunrendszert és hozzájárulhat a szabadgyökök megfékezéséhez, ezen felül gyulladáscsökkentő hatású lehet, valamint magas rosstartalma miatt a székrekedés leküzdésében is segítségedre lehet.
Amit ma hoztam, az egy nagyon finom vöröskáposztasaláta dióolajjal és céklával.
Olvass tovább és készítsd el te is ezt a finom salátát! 🙂
Sokan nem szeretik a káposztát nyersen, pedig úgy a legegészségesebb, mert nem éri hőhatás és ezért nem károsodnak a benne lévő vitaminok. Ha mindezt kiegészíted hidegen sajtolt dióolajjal, akkor igazán sokat teszel egészséged megőrzéséért.
Ez a saláta lehet főétel is ha friss bagettel tálalod, de nagyszerű köretként, ízletes sült húsok mellé is.
Hozzávalók:
**************
20 dkg vöröskáposzta
1 lilahagyma
5 db bébi főtt cékla
Radicchio saláta (kb. 15 dkg)
5 dkg dióbél
15 dkg puha kecskesajt
Öntethez:
2 evőkanál GastrOlaj hidegen sajtolt dióolaj
2 evőkanál juharszirup
2 teáskanál borecet
A salátát és a káposztát szeleteld vékonyra és add hozzá a szintén vékonyra szelt hagymát. A céklát vágd gerezdekre, majd keverd hozzá a káposztához.
Ha kész vagy, akkor először egy kicsit pirítsd meg a dióbelet egy serpenyőben – de ne
használj hozzá olajat.
Ha ez is kész van, akkor jöhet az öntet elkészítése, melyhez használj 2 evőkanál GastrOlaj hidegen sajtolt dióolajat, 2 evőkanál juharszirupot és 2 teáskanál borecetet.
Legvégül pedig nincs más dolgod, mint a zöldségeket egy nagy tálba tenni, ízlésed szerint sózni, borsozni, ráönteni az öntetet és megszórni a dióval és a kecskesajttal, és jóízűen elfogyasztani! 🙂
GastrOlaj hidegen sajtolt dióolajat itt találsz hozzá!