Gombás-sajtos szendvicskrém dióolajjal

Nagyon szeretem a szendvicskrémeket, mert sokféleképpen variálhatók, előző nap elkészíthetők, így a reggeli változatos lehet úgyis, hogy nem telik sok időbe.

A mai receptem egy gombás-sajtos szendvicskrém dióolajjal. Készítsd el, kóstold meg, megéri! 🙂

Hozzávalók:

  • 50 dkg gomba (én csiperkéből szoktam, de más fajtából is lehet)
  • 25 dkg fetasajt
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál GastrOlaj hidegen sajtolt dióolaj (kattints ide érte)
  • 1 közepes méretű vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kiskanál kakukkfű
  • 1 kiskanál rozmaring
  • kevés petrezselyem, só, bors

Én úgy szoktam készíteni, hogy a hagymát apró darabokra vágom. Utána megpucolom a gombát és azt is apró kockára vágom. Az olívaolajon megfonnyasztom a hagymát, majd ráteszem az apróra vágott gombát és a fűszereket és lesütöm.

Ha kész, akkor leveszem a lángról és hozzáadom a fetasajtot. Összekeverem, majd hozzáadom a hidegen sajtolt dióolajat is. Végül az állaga krémes lesz a fetasajtnak köszönhetően. Ha úgy érzed, hogy darabos, akkor nyugodtan turmixold össze a végén.

Tedd hűtőszekrénybe és másnap reggel tálald egy teljes kiőrlésű pékárúból készült pirítóssal! Isteni lesz 🙂

Tetszett? Akkor kattints és oszd meg!Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter

Így fogyaszd a szőlőmagolajat!

Hogyan fogyasszam a szőlőmagolajat?

Hogy tudom elérni a legjobb hatást?

Ezekkel a kérdésekkel hívott fel tegnap délután Mária. Azt mondta, hogy sokat olvasott a témában, de a sok információ már annyira összezavarta, hogy szeretne tisztán látni és kérte, hogy segítsek neki.

Arra gondoltam, hogy a beszélgetésünk egy részét megosztom veled is, mert lehet, hogy neked is hasznos lesz ez a néhány gondolat.

Tehát így fogyaszd a szőlőmagolajat! Így fogyaszd a szőlőmagolajat! bővebben…

Tetszett? Akkor kattints és oszd meg!Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter

Szőlőmagolaj 15 pozitív hatása

Nagyon népszerűek azok a bejegyzések, melyek egyszerűen, pontokba szedve sorolják fel egy-egy olaj pozitív hatásait. Megértem, mert könnyen átlátható, lementhető és ha kell, akkor gyorsan visszakereshető.

Az oldalon már több ilyen bejegyzés is található, de egyik legújabb olajunk kapcsán még nincs ilyen, ezért fogadd szeretettel most a szőlőmagolaj pozitív hatásait pontokba szedve! 🙂

Szőlőmagolaj 15 pozitív hatása bővebben…

Tetszett? Akkor kattints és oszd meg!Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter

Kendermagolajos burgonyás szendvicskrém

Egy újabb fantasztikus szendvicskrémet hoztam neked!

Remélem, hogy sikerül megmutatnom, hogy milyen sokoldalúan használhatók fel a hidegen sajtolt olajak és milyen szuperül beilleszthetők a reggelekbe.

Egy ilyen szendvicskrémet nem nehéz elkészíteni, akár előző este is megteheted, így a reggel máris egyszerűbb!

A mai receptem egy kendermagolajos burgonyás szendvicskrém hozzávalói:
*************************************************************************

Kattints ide érte!

300 gramm burgonya
2 szál újhagyma
160 gramm tejföl
2,5 kanál GastrOlaj hidegen sajtolt kendermagolaj
só, bors

A burgonyát hámozd meg, kockázd fel és sós vízben főzd puhára. Ha kész, akkor szűrd le, villával törd össze és hagy kihűlni.

Az új hagymát vágd karikára. A kendermagolajat a tejföllel és az újhagymával keverd el, majd  add hozzá a burgonyát is és jól keverd össze.

Sóval, borssal ízesítsd ízlésednek megfelelően! 🙂

Igazán finom, 100%-ban tiszta, hidegen sajtolt kendermagolajat nálunk találsz! Kattints a képre vagy nézz szét webáruházunkban:

Tetszett? Akkor kattints és oszd meg!Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter

Dióolajos tojáskrém

Szívügyem a reggeli, ezért úgy döntöttem, hogy veled is megosztom azokat az ötleteket, amelyekkel én szoktam színesebbé tenni a reggeleinket.

Mert egy idő után muszáj variálni!

Egy idő után már mindenki megunja a sima szendvicseket!

Ezért hívjuk segítségül a hidegen sajtolt olajakat, most például a hidegen sajtolt dióolajat. 

Dióolajos tojáskrém
*******************

6 tojás
3 kanál GastrOlaj hidegen sajtolt dióolaj
0,5 dl mustár
0,5 dl tejföl
só, bors ízlés szerint
3-4 szál kisebb újhagyma

A tojásokat főzd keményre, majd pucold meg őket. Tedd egy tálba, törd meg őket, majd add hozzá a mustárt, a tejfölt és az olajat. Keverd össze, sózd és borsozd, majd add hozzá az apró darabokra vágott újhagymát. Az állaga legyen jó krémes, ha esetleg még darabos lenne, akkor tehetsz bele még dióolajat vagy tejfölt.

 

Tetszett? Akkor kattints és oszd meg!Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter

Egészséges reggeli!

Új kategóriát indítok ma “Egészséges reggeli” címmel. A kategória azt jelenti, hogy a jobb oldalsávban lévő kiemelt témák között könnyedén megtalálod majd azokat a bejegyzéseket, amelyek ehhez a témához kapcsolódnak. Így kicsit könnyebb tájékozódni a sok bejegyzés között. 🙂

Szóval az Egészséges reggeli témakört azért indítottam, mert szívügyem a reggeli. Kisgyermekes anyukaként jól tudom, hogy milyen nehéz a reggelt úgy alakítani, hogy abba még a reggeli is beleférjen, de hidd el, hogy megéri úgy szervezni, kicsit korábban kelni vagy előre készülni, mert hosszú távon sokat nyerhetsz vele!

Melyek a reggelizés előnyei és milyen hátrányai lehetnek, ha nem reggelizel (mert bizony van hátrány, nem is gondolnád mennyi)? Erről írtam ma! Egészséges reggeli! bővebben…

Tetszett? Akkor kattints és oszd meg!Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter

Ízületi gyulladásra hidegen sajtolt olajak!

Az ízületi gyulladás az ízületek gyulladással járó megbetegedése, melynek tünetei lehetnek duzzanat, vörösödés, melegség érzet, fájdalom és mozgásban való korlátozottság.

Ízületi gyulladás esetén nagyon fontos a pihenés, tehermentesítés. Indokolt esetben mindenképpen orvosi kezelésre van szükség, azonban a megelőzésben segítségedre lehet néhány természetes módszer is.

A hidegen sajtolt olajak rendszeres fogyasztása segítségedre lehet a szervezetben lévő gyulladásos folyamatok enyhítésében, így az ízületi gyulladások megelőzésében. 

Ma összegyűjtöttem azokat az olajakat, melyeket érdemes beillesztened a mindennapjaidba azért, hogy megelőzd az ízületi gyulladásokat.
Olvass tovább! 🙂 Ízületi gyulladásra hidegen sajtolt olajak! bővebben…

Tetszett? Akkor kattints és oszd meg!Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter

Mire jó a szőlőmagolaj?

GastrOlaj család legújabb tagja a hidegen sajtolt szőlőmagolaj. A mai bejegyzésben összegyűjtöttem, hogy mire is jó a szőlőmagolaj!

Ebben a bejegyzésben szó lesz arról, hogy:

  • a szőlőmagolajból milyen a hidegen sajtolt és miért ezt kell választanod
  • a szőlőmagolajnak milyen értékes összetevői vannak
  • a szőlőmagolajat hogyan érdemes fogyasztanod
  • a szőlőmagolajnak milyen felhasználási módjai lehetnek.

Nézzük ezeket a pontokat szépen sorban, kattints és olvass tovább!

Mire jó a szőlőmagolaj? bővebben…

Tetszett? Akkor kattints és oszd meg!Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter

Omega 3 miben van?

A hidegen sajtolt olajok kapcsán sokszor kapok olyan kérdést, hogy pótolható-e a fogyasztásukkal az Omega-3 zsírsav és ha igen, akkor melyiket érdemes fogyasztani.

Aztán a következő kérdés általában az szokott lenni, hogy mi a helyzet az Omega-6 zsírsavval. Köztudott ugyanis, hogy a túlzásba vitt Omega-6 zsírsavfogyasztás gyulladásos megbetegedéseket okozhat és sok olajban az Omega-6 zsírsav található meg inkább.

Most egy olyan olajat mutatok neked, amiben optimális arányban található meg a szervezet számára nagyon fontos Omega-3 zsírsav és a sokak által rettegett Omega-6 zsírsav.

Ez az olaj pedig a hidegen sajtolt kendermagolaj. Nézzük, hogy hogyan és miért érdemes fogyasztani ezt a fantasztikus ízű olajat! 🙂

Omega 3 miben van? bővebben…

Tetszett? Akkor kattints és oszd meg!Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hidegen sajtolt kendermagolaj

Nagy örömömre szolgál, hogy bemutathatom neked a GastrOlaj család egyik legújabb tagját, a hidegen sajtolt kendermagolajat!

A kendermagolaj a kender magjából készül hidegen sajtolással. Ez azt jelenti, hogy a sajtolás során a magokat egy erre alkalmas gépbe teszik és kisajtolják belőlük az olajat. Nagyon fontos, hogy nem vetik alá semmilyen egyéb beavatkozásnak, nem kerül hőhatás alá, így lehet megőrizni a magok értékes összetevőit.

Fogyaszthatod kúraszerűen önmagában vagy hidegen felhasználva ételeidhez adva.

Sokoldalúan felhasználható olaj, össze is gyűjtöttem neked a pozitív élettani hatásait. Olvass tovább a részletekért! 🙂 Hidegen sajtolt kendermagolaj bővebben…

Tetszett? Akkor kattints és oszd meg!Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter