Immunerősítés olajokkal

A januári időszakhoz sajnos szorosan hozzátartozik, hogy egyre több az influenzás megbetegedés. 

Mivel két kisgyereket nevelek én is, ezért jól tudom, hogy ebben az időszakban egyik betegség a másikat követheti ami még az edzett immunrendszert is megviselheti.

Véleményem szerint soha nem késő elkezdeni megtámogatni az immunrendszert. Erre több lehetőséged is van, melyek között a hidegen sajtolt olajokat is megtalálod. Ma erről a témáról szeretnék írni neked.

Sokan nem is gondolnák, hogy nem kell egyből gyógyszereket szedni, hanem elég lehet, ha megvizsgálod az életmódodat: pihentél-e eleget, sokat idegeskedtél vagy esetleg rohanva, rendszertelenül étkeztél?

Bár elsőre nem tűnik nagyon lényegesnek, de tapasztalatból is tudom, hogy a gyerekeknél a megfelelő mennyiségű és minőségű pihenés kimaradása gyengítheti az immunrendszert. De nem csak gyerekeknél, hanem felnőtteknél is. Ugyanez a helyzet akkor is ha rendszertelenül, rohanva étkezel és állandóan feszült vagy.

Próbáld meg ezeket a területeket rendbe tenni a mindennapjaidban és máris sokat tettél a szervezeted ellenállóképességének megerősítéséért.

Ígértem, hogy megmutatom, hogy a hidegen sajtolt olajok hogyan tudnak részt venni az immunrendszered erősítésében. Nos, a hidegen sajtolt olajokban lévő E-vitamin az, ami a segítségedre lehet. Most meg is mutatom neked, hogyan fogyaszd/alkamazd őket!

A hidegen sajtolt olajokat lehet kúraszerűen fogyasztani és lehet ételeidhez is adagolni.

1.A hidegen sajtolt olajok kúraszerű fogyasztása

A kúraszerű fogyasztás azt jelenti, hogy naponta elfogyasztasz az adott hidegen sajtolt olajból 1 evőkanállal (néhány olajnál ez a mennyiség 1 teáskanál – kérdezz rá mindig!).

A legjobb, ha reggel, éhgyomorra tudod meginni. Ha megittad, akkor várj kb. 20 percet és csak ezután reggelizz. Ha rendszeresen fogyasztasz fekete teát/kávét, akkor ezeket is csak a 20 perc letelte után idd meg.

2.A hidegen sajtolt olajok ételekhez való hozzáadása

Mivel a hidegen sajtolt olajoknak az egyik legértékesebb tulajdonsága, hogy hidegen készülnek, azaz nem esnek át hőkezelésen, ezért neked is azt javaslom, hogy ne hőkezeld őket.

Mindig hidegen használd fel vagy közvetlenül a fogyasztás után add hozzá az ételekhez. Ez azért fontos, mert mi vigyázunk rá a készítés során, hogy a magas hőmérséklet ne tehessen kárt az értékes összetevőkbe, ezért te is figyelj rá, hogy így használd! 🙂

Hogy add hozzá az ételeidhez?

  • keverd bele natúr joghurtba és tegyél hozzá fagyasztott vagy aszalt gyümölcsöt
  • keverd bele zabkásába – de csak közvetlenül fogyasztás előtt, mikor már hűlt egy kicsit
  • készíts a felhasználásával szendvicskrémet
  • csepegtesd pirítósra
  • mártogasd ki egy kis tálból teljes kiőrlésű pékáruval

Ez persze csak néhány ötlet. Nyugodtan kísérletezz kedvedre, csak arra figyelj, hogy ne hevítsd őket.

Van még egy nagyon jó módszer, amivel nem csak a hidegen sajtolt olajok értékes összetevőit élvezheted!

Fogyassz rendszeresen zöld turmixot hidegen sajtolt olajjal.

Táplálkozástudományi szakemberek ajánlása, hogy naponta 5 alkalommal fogyasszunk zöldséget, gyümölcsöt. Ha ez nehezen megy, akkor egy zöld turmix segíthet a problémán. Itt ugyanis nem csupán magát a zöldséget fogyasztod, hanem kiegészítheted finom gyümölcsökkel és hidegen sajtolt olajokkal, amivel a kedvedre alakíthatod az ízvilágát.

Azért is érdemes beillesztened a mindennapjaidba, mert a zöldségekben számos olyan zsírban oldódó vitamin van, ami a hidegen sajtolt olajnak köszönhetően jobban hasznosul.

Legyél óvatos és apránként ismerkedj a zöld turmixokkal, ha eddig még nem fogyasztottad. Elsőre ugyanis nagyon “zöld” ízűnek tűnhet, ha nem figyelsz oda az arányokra. Az ideális arány az lenne, hogy 60% zöld hozzávaló és 40% gyümölcs. De ne így kezdd az elején. Legyen először több a gyümölcs, hogy megszokd az ízét. A banán például nagyon jó választás, mert enyhíti az erős “zöld” ízt.

Megosztok veled néhány nagyon finom turmixreceptet. Ha még soha nem kóstoltál zöld turmixot, akkor kezd ezekkel! 🙂

Zöld turmix lenmagolajjal
2 zöld alma
2 kivi
4 salátalevél
3 dl víz
1 evőkanál lenmagolaj

Spenótos zöld turmix
1 kis csésze spenót
1 dl víz
1 banán (ízlés szerint)
1 kis csésze aprított ananász
1 evőkanál lenmag
1 evőkanál lenmagolaj

Uborkás zöld turmix
2 szár zeller
diónyi reszelt gyömbér
2 db kígyóuborka
bors, só (csak ha szeretnéd)
1 dl víz
1 evőkanál dióolaj

Tökmagolajos zöld turmix
2 kivi
1 zöld alma
1 sárgarépa
1 evőkanál tökmagolaj
3 dl víz

Ha jó minőségű hidegen sajtolt olajokat keresel, akkor nézz szét webáruházunkban! 100%-san tiszta, hidegen sajtolt olajainkat saját sajtoló üzemünkben készítjük és postai úton szállítjuk hozzád! Kattints a képre a webáruház megnyitásához! 🙂

 

 

 

 

Üdvözöllek!

A hidegen sajtolt olajok lelkes kutatójaként szeretném megmutatni neked, hogy milyen sokoldalúan felhasználhatók a hidegen sajtolt olajok, mennyi jótékony hatásuk van és milyen sokrétűen beilleszthetők a hétköznapjaidba.

A cél, hogy megőrizzük egészségedet!

Azért, hogy hiteles információkat adhassak neked, folyamatosan konzultálok szakemberekkel, rengeteget olvasok és képzem magam. Nemrég elvégeztem egy Életmód- és Táplálkozási Tanácsadó képzést, így már szélesebb körben is segíteni tudok neked egészséged megőrzésében.

Tetszett? Akkor kattints és oszd meg!Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..