Szia!
Üdvözöllek a GastrOlaj Receptek oldalán!
Ugye Te is szereted a különleges fogásokat. Ha a különlegességhez még egészséges összetevők is tartoznak, akkor nálam már teljes a siker. Ezen az oldalon azokat a recepteket szeretném összegyűjteni, melyekkel a hidegen sajtolt olajok megismerkedése óta találkoztam. Ha van kedved, egészítsd ki sajátoddal, hogy igazán teljes legyen!
Receptjeidet ide küldheted: info@gastrolaj.hu
![]() | Tökmagolajos káposztasaláta Hozzávalók: 60 dkg szeletelt vagy reszelt káposzta 1 tk köménymag A salátaöntethez: 1 tk. Vegeta 3 ek. tökmagolaj 3 ek. almaecet csipetnyi frissen őrölt bors Egy mélyebb tálban a káposztát a köménymaggal jól összekeverjük. |
![]() | Szezámmagos sült brokkoli Hozzávalók: 4 pohár brokkoli (kis darabokra szedjük szét) 1 evőkanál pirított szezámolaj 2 teáskanál reszelt gyömbér 2 teáskanál reszelt fokhagyma 2 evőkanál víz 1 evőkanál szójaszósz 1 evőkanál barnarizs szirup 1 teáskanál kuzu, kis hideg vízben feloldva 1 evőkanál pirított szezámmag Elkészítés: Forrásban lévő vízben főzzük a brokkolit pár percig, majd szűrjük le és tegyük félre. A reszelt fokhagymát és gyömbért kis olajon pirítsuk meg vigyázva, hogy ne égjen oda majd adjunk hozzá egy kis vizet, szóját és a rizsszirupot. A forrásban lévő szószhoz adjuk hozzá a kuzut és öntsük rá a brokkolira. Az így elkészült finomságot szórjuk meg a pirított szezámmaggal. Forrás: www.makrobiocentrum.hu |
![]() | Rukkolapesto dióolajjal Hozzávalók kb. 2dl pestóhoz: 1 dl dióolaj 1 marék rukkola 1 ek parmezán vagy grana padano sajt reszelve fél ek dióbél só, bors A hozzávalókat tegyük turmixgépbe, majd alaposan turmixoljuk össze. A rukkolapestó hűtőben, lefedve hetekig eláll. Nagyon finom tésztákhoz, salátákhoz, de egyszerűen tejfölhöz is keverhetjük. |
![]() | Süti barackmagolajjal Hozzávalók (kb 30 db kekszhez): 300 g liszt 150 g cukor 3 tojás 1 kk (fél tasak) sütőpor 1 marék hámozott mandula 10 csepp barackmagolaj A hozzávalókat feszes, de nem túl kemény tésztává gyúrjuk, majd ketté szedve, mindkét részéből hurkát formázunk, amit kissé lelapítunk. 180 fokon 15-20 percig sütjük, majd a sütőből kivéve pihentetjük. Ha kicsit kihűlt felszeleteljük, majd az így kapott szeletek mindkét oldalát további 10-10 percig sütjük, míg aranybarna nem lesz. Zárt dobozban hetekig eláll, nagyszerű ajándék is lehet. Kávéba, vagy édes fehérborba mártogatva mennyei csemege. |
Tökmagolajos pesto Hozzávalók: 1 csésze pörkölt tökmag 3 evőkanál reszelt parmezán 1 teáskanál citromhéj 2 teáskanál citromlé 1/4 csésze tökmagolaj A pirított tökmagot daráljuk le, illetve a hozzávalókat egy tálban mixer segítségével dolgozzuk össze szemcsés, kenhető masszává. Nagyon finom barna kenyérrel, bagettel, illetve kifőtt tésztához keverve egy kicsit feldobhatjuk az ebédünket. Vendégeknek kiváló vacsoraötlet: héjában megfőzzük a krumplit, félbevágjuk. A krumplik tetejére rákenjük a pestot és sütőben kicsit átsütjük. |