Receptek

Szia!

Üdvözöllek a GastrOlaj Receptek oldalán!

Ugye Te is szereted a különleges fogásokat. Ha a különlegességhez még egészséges összetevők is tartoznak, akkor nálam már teljes a siker. Ezen az oldalon azokat a recepteket szeretném összegyűjteni, melyekkel a hidegen sajtolt olajok megismerkedése óta találkoztam. Ha van kedved, egészítsd ki sajátoddal, hogy igazán teljes legyen!

Receptjeidet ide küldheted: info@gastrolaj.hu

Tökmagolajos káposztasaláta

Hozzávalók:
60 dkg szeletelt vagy reszelt káposzta
1 tk köménymag

A salátaöntethez:
1 tk. Vegeta
3 ek. tökmagolaj
3 ek. almaecet
csipetnyi frissen őrölt bors

Egy mélyebb tálban a káposztát a köménymaggal jól összekeverjük.
A Vegetát 3 evőkanál vízzel összekeverjük, és 5 percig állni hagyjuk. Ezután a tökmagolajat és az ecetet is beleöntjük, jól összekeverjük, és a káposztára locsoljuk.
Forrás: www.vegeta.hu

Szezámmagos sült brokkoli

Hozzávalók:
4 pohár brokkoli (kis darabokra szedjük szét)
1 evőkanál pirított szezámolaj
2 teáskanál reszelt gyömbér
2 teáskanál reszelt fokhagyma
2 evőkanál víz
1 evőkanál szójaszósz
1 evőkanál barnarizs szirup
1 teáskanál kuzu, kis hideg vízben feloldva
1 evőkanál pirított szezámmag

Elkészítés:
Forrásban lévő vízben főzzük a brokkolit pár percig, majd szűrjük le és tegyük félre.
A reszelt fokhagymát és gyömbért kis olajon pirítsuk meg vigyázva, hogy ne égjen oda majd adjunk hozzá egy kis vizet, szóját és a rizsszirupot.
A forrásban lévő szószhoz adjuk hozzá a kuzut és öntsük rá a brokkolira.
Az így elkészült finomságot szórjuk meg a pirított szezámmaggal.
Forrás: www.makrobiocentrum.hu
Rukkolapesto dióolajjal

Hozzávalók kb. 2dl pestóhoz:
1 dl dióolaj
1 marék rukkola
1 ek parmezán vagy grana padano sajt reszelve
fél ek dióbél
só, bors

A hozzávalókat tegyük turmixgépbe, majd alaposan turmixoljuk össze. A rukkolapestó hűtőben, lefedve hetekig eláll. Nagyon finom tésztákhoz, salátákhoz, de egyszerűen tejfölhöz is keverhetjük.
Süti barackmagolajjal

Hozzávalók (kb 30 db kekszhez):
300 g liszt
150 g cukor
3 tojás
1 kk (fél tasak) sütőpor
1 marék hámozott mandula
10 csepp barackmagolaj

A hozzávalókat feszes, de nem túl kemény tésztává gyúrjuk, majd ketté szedve, mindkét részéből hurkát formázunk, amit kissé lelapítunk.
180 fokon 15-20 percig sütjük, majd a sütőből kivéve pihentetjük. Ha kicsit kihűlt felszeleteljük, majd az így kapott szeletek mindkét oldalát további 10-10 percig sütjük, míg aranybarna nem lesz. Zárt dobozban hetekig eláll, nagyszerű ajándék is lehet.
Kávéba, vagy édes fehérborba mártogatva mennyei csemege.
Tökmagolajos pesto

Hozzávalók:
1 csésze pörkölt tökmag
3 evőkanál reszelt parmezán
1 teáskanál citromhéj
2 teáskanál citromlé
1/4 csésze tökmagolaj

A pirított tökmagot daráljuk le, illetve a hozzávalókat egy tálban mixer segítségével dolgozzuk össze szemcsés, kenhető masszává.
Nagyon finom barna kenyérrel, bagettel, illetve kifőtt tésztához keverve egy kicsit feldobhatjuk az ebédünket.
Vendégeknek kiváló vacsoraötlet: héjában megfőzzük a krumplit, félbevágjuk. A krumplik tetejére rákenjük a pestot és sütőben kicsit átsütjük.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..