Bundás kenyér hidegen sajtolt dióolajjal

Mindig valami új dolgon jár az eszem! 🙂

És természetesen még azon is, hogy ezeket az újdonságokat hogyan tudom összeilleszteni a hidegen sajtolt olajokkal.

A mai próbálkozásom nagy sikert aratott, ezért gondoltam megosztom Veled is!

Készítettem bundás kenyeret, de nem ám akárhogy! 😀

Mielőtt elárulnám, kezdjük az elején, mert lehet, hogy az indíttatás is hasznos lesz számodra.

Két kislányom van, szerencsére jó az étvágyuk így nyugodtan kísérletezgethetek.

Egyik kedvencük a bundás kenyér.

Kép forrása: kitchentreaty.com
Kép forrása: kitchentreaty.com

Nagyon szeretik, de gyakran előfordult, hogy a nagyobbik lánykám hasfájásra panaszkodott utána.

Arra gondoltam, hogy a hagyományos elkészítési mód miatt lehet, korábban ugyanis bő olajban sütöttem ki a tojásba forgatott kenyérszeleteket. Valószínűleg megfeküdte egy kicsit a hasát.

Sokat gondolkodtam azon, hogy hogyan alakíthatnám úgy át a receptet, hogy elkerüljük ezt a hasfájást.

A megoldásom az lett, hogy nem bő olajban sütöttem meg a kenyeret, hanem a tojásba forgatás után egy sütőpírral kibélelt tepsibe tettem és úgy be a sütőbe.

Néhány perc alatt megsült és nagyon finom lett!

Nem volt túl olajos, ezáltal nem is volt nehéz a pocakjának.

Még egy kis csavart tettem a dologba, mert a végén meglocsoltam hidegen sajtolt dióolajjal, mert azért egy kis hidegen sajtolt olaj nem bundáskenyér_gastrolajmaradhat ki a receptből, ha rólam van szó. Nem igaz? 🙂

Az enyém ilyen lett (a fotó nem profi, bocsánat érte, de gyorsabban fogyott, mint gondoltam)!

Nekünk, felnőtteknek egy kicsit felturbóztam a receptet. 

A tojásba került néhány száraz fűszer és egy kis bors is. Itt csak a fantáziád szab határokat!

Nagyon finom lett így is! Ajánlom nagyon! 🙂

Tudtad, hogy van egy hetente jelentkező GastrOlaj hírlevél, amiben minden héten egy újabb felhasználási ötletet, recepted küldök az olvasóknak a hidegen sajtolt olajok világából?

Sőt még azt is megtudhatod, hogy melyik olaj miért hasznos!

Még nem vagy feliratkozva? Akkor kattints a képre és amíg megérkezik az első tipp, addig lapozgasd az ajándék Növényi olaj kisokost és a benne található recepteket! 🙂

banner_feliratkoztatás

Üdvözöllek!

A hidegen sajtolt olajok lelkes kutatójaként szeretném megmutatni neked, hogy milyen sokoldalúan felhasználhatók a hidegen sajtolt olajok, mennyi jótékony hatásuk van és milyen sokrétűen beilleszthetők a hétköznapjaidba.

A cél, hogy megőrizzük egészségedet!

Azért, hogy hiteles információkat adhassak neked, folyamatosan konzultálok szakemberekkel, rengeteget olvasok és képzem magam. Nemrég elvégeztem egy Életmód- és Táplálkozási Tanácsadó képzést, így már szélesebb körben is segíteni tudok neked egészséged megőrzésében.

Tetszett? Akkor kattints és oszd meg!Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..