Chutney, fűszeres szósz – gasztroajándék

Chutney fűszeres szósz

1 kg alma
4 db datolya
2-3 cm-es gyömbér
1 fokhagyma
1 kisebb lilahagyma
1 evőkanál GastrOlaj hidegen sajtolt
szőlőmagolaj (ide kattints érte)
bors

fahéj
szegfűbors
mustármag
2 evőkanál vörösborecet
3 evőkanál méz
100 ml víz

Ez a fűszeres szósz nagy kedvencem. Sokféle receptet olvastam, mire kialakult ez a mostani. Szerintem nagyon finom, ízletes és gasztroajándéknak is nagyszerű. Arra azonban figyelj, hogy ne sokkal az ajándékozás előtt készítsd el.

Reszeld le a gyömbért, majd a megtisztított lilahagymát és fokhagymát, valamint a datolyát vágd apróra és az olajon párold meg. Sózd, borsozd, add hozzá a fűszereket és a mézet, majd forrald fel.

Az almát közben vágd kisebb kockákra és add hozzá az előző szószhoz. Öntsd hozzá a vizet és az ecetet is és lassú tűzön főzd körülbelül fél óráig.

Tetszett? Akkor kattints és oszd meg!Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .