Chutney, fűszeres szósz – gasztroajándék

Chutney fűszeres szósz

1 kg alma
4 db datolya
2-3 cm-es gyömbér
1 fokhagyma
1 kisebb lilahagyma
1 evőkanál GastrOlaj hidegen sajtolt
szőlőmagolaj (ide kattints érte)
bors

fahéj
szegfűbors
mustármag
2 evőkanál vörösborecet
3 evőkanál méz
100 ml víz

Ez a fűszeres szósz nagy kedvencem. Sokféle receptet olvastam, mire kialakult ez a mostani. Szerintem nagyon finom, ízletes és gasztroajándéknak is nagyszerű. Arra azonban figyelj, hogy ne sokkal az ajándékozás előtt készítsd el.

Reszeld le a gyömbért, majd a megtisztított lilahagymát és fokhagymát, valamint a datolyát vágd apróra és az olajon párold meg. Sózd, borsozd, add hozzá a fűszereket és a mézet, majd forrald fel.

Az almát közben vágd kisebb kockákra és add hozzá az előző szószhoz. Öntsd hozzá a vizet és az ecetet is és lassú tűzön főzd körülbelül fél óráig.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .