Egészséges vendégváró falatkák!

Itt a nyár, talán kicsit több a szabadidő!

Hozzád is bejelentkeztek az ismerőseid és nem tudod, hogy milyen finomsággal kínáld meg őket?

Ha fontos szempont számodra az egészség, akkor tudok ajánlani egy egyszerű, egészséges, mégis ínycsiklandó receptet! 🙂

A friss sárgarépa nagy kedvencem. A gyerekek is szívesen nyúlnak érte, ha rágcsálnivalót keresnek. Most pedig még szezonja is van, úgyhogy a legjobb alkalom elkészíteni a következő dióolajos-répás salátát.

Dióolajos-répás salátaDióolajos sárgarépa saláta

50 dkg sárgarépa
10 dkg dió
citrom

GastrOlaj hidegen sajtolt dióolaj

A megtisztított répákat vágd vékony metéltre vagy reszeld le (én általában reszelni szoktam), sóval, citromlével ízesítsd és a végén locsold meg hidegen sajtolt dióolajjal. Ha szeretnéd, akkor apróra vágott dióval is díszítheted.

Nagyon egyszerű recept, de hidd el, hogy az ízvilágában nem fogsz csalódni. A dió, a répa és a dióolaj együtt nagyon finom és ebben a hőségben egy kellemes délutáni fogás.

Egészséges, hiszen a hidegen sajtolt dióolaj rendkívül gazdag telítetlen zsírsavakban, ezért számos jótékony hatása van a szervezetedre. Többek között segíthet például a szív- és érrendszeri megbetegedések megelőzésében.

A sárgarépa pedig magas bétakarotin-tartalma miatt értékes, kiváló antioxidáns.

Ez a recept az Olajozott egészség című könyvemben is megtalálhatod több más finomsággal együtt (ide kattints érte).

De nem csak recepteket találhatsz a könyvben, hanem mindent leírtam benne, amit a hidegen sajtolt olajokról, az egészségmegőrzésben betöltött szerepükről és jótékony hatásukról tudnod kell.

A könyv képére kattintva nézheted meg pontosan, hogy miről szól!Könyv az olajokról

Kellemes időtöltést kívánok! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .