Gombás-sajtos szendvicskrém dióolajjal

Nagyon szeretem a szendvicskrémeket, mert sokféleképpen variálhatók, előző nap elkészíthetők, így a reggeli változatos lehet úgyis, hogy nem telik sok időbe.

A mai receptem egy gombás-sajtos szendvicskrém dióolajjal. Készítsd el, kóstold meg, megéri! 🙂

Hozzávalók:

  • 50 dkg gomba (én csiperkéből szoktam, de más fajtából is lehet)
  • 25 dkg fetasajt
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál GastrOlaj hidegen sajtolt dióolaj (kattints ide érte)
  • 1 közepes méretű vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kiskanál kakukkfű
  • 1 kiskanál rozmaring
  • kevés petrezselyem, só, bors

Én úgy szoktam készíteni, hogy a hagymát apró darabokra vágom. Utána megpucolom a gombát és azt is apró kockára vágom. Az olívaolajon megfonnyasztom a hagymát, majd ráteszem az apróra vágott gombát és a fűszereket és lesütöm.

Ha kész, akkor leveszem a lángról és hozzáadom a fetasajtot. Összekeverem, majd hozzáadom a hidegen sajtolt dióolajat is. Végül az állaga krémes lesz a fetasajtnak köszönhetően. Ha úgy érzed, hogy darabos, akkor nyugodtan turmixold össze a végén.

Tedd hűtőszekrénybe és másnap reggel tálald egy teljes kiőrlésű pékárúból készült pirítóssal! Isteni lesz 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .