Húsvéti saláták hidegen sajtolt olajokkal

Már nagyon várom, hogy elérhető legyen újra a sok-sok friss zöldség és gyümölcs! A legjobb dolog ezekkel párosítani a hidegen sajtolt olajakat, nem gondolod?

Ma hoztam néhány saláta ötletet, hogy az ünnepi asztal se maradjon egészséges finomság nélkül! 🙂

Brokkolis-almás saláta dióolajjal

  • 1 db kis méretű brokkoli
  • 2 db kisebb alma
  • fél marék dió apróra vágva
  • 1 kisebb méretű lilahagyma (vagy lehet nagyobb, ízlésedre bízom)
  • 4-5 kanál GastrOlaj hidegen sajtolt dióolaj

A brokkolit szedd apró darabokra, párold meg és hűtsd ki. Az almákat vágd kisebb darabokra, majd aprítsd fel a hagymát is. Keverd össze őket, szórd rá a diót, majd locsold rá a dióolajat. Ha szereted a sajtokat, akkor a tetejét hintsd meg reszelt füstölt sajttal.

Céklasaláta mákolajjal

Nagyobb lyukú reszelőn reszeld le a céklát, a sárgarépát és az almát, majd keverd össze őket. Végül önts rá a mákolajat. Ha nem szereted a mák ízért, akkor nyugodtan kísérletezz más hidegen sajtolt olajakkal is. Cékla mellé szerintem jó lehet még a dióolaj vagy akár a tökmagolaj is.

Káposztasaláta retekkel és tökmagolajjal

A kelkáposztát csíkoz fel, vágd vékony csíkokra a retket, az almát és a répát is. Keverd össze őket, majd add hozzá a feta sajtot is. Végül locsold meg a tökmagolajjal.

A hidegen sajtolt olajakat váltogathatod ízlésednek megfelelően. Remélem sikerült kedvet csinálnom a kísérletezgetéshez! 🙂

100%-osan tiszta, hidegen sajtolt olajainkat keresd a webáruházunkban! Tudtad, hogy már 7 féle olaj közül választhatsz? Kattints a képre és nézz körül! 

Tetszett? Akkor kattints és oszd meg!Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..