Húsvéti saláták hidegen sajtolt olajokkal

Már nagyon várom, hogy elérhető legyen újra a sok-sok friss zöldség és gyümölcs! A legjobb dolog ezekkel párosítani a hidegen sajtolt olajakat, nem gondolod?

Ma hoztam néhány saláta ötletet, hogy az ünnepi asztal se maradjon egészséges finomság nélkül! 🙂

Brokkolis-almás saláta dióolajjal

  • 1 db kis méretű brokkoli
  • 2 db kisebb alma
  • fél marék dió apróra vágva
  • 1 kisebb méretű lilahagyma (vagy lehet nagyobb, ízlésedre bízom)
  • 4-5 kanál GastrOlaj hidegen sajtolt dióolaj

A brokkolit szedd apró darabokra, párold meg és hűtsd ki. Az almákat vágd kisebb darabokra, majd aprítsd fel a hagymát is. Keverd össze őket, szórd rá a diót, majd locsold rá a dióolajat. Ha szereted a sajtokat, akkor a tetejét hintsd meg reszelt füstölt sajttal.

Céklasaláta mákolajjal

Nagyobb lyukú reszelőn reszeld le a céklát, a sárgarépát és az almát, majd keverd össze őket. Végül önts rá a mákolajat. Ha nem szereted a mák ízért, akkor nyugodtan kísérletezz más hidegen sajtolt olajakkal is. Cékla mellé szerintem jó lehet még a dióolaj vagy akár a tökmagolaj is.

Káposztasaláta retekkel és tökmagolajjal

A kelkáposztát csíkoz fel, vágd vékony csíkokra a retket, az almát és a répát is. Keverd össze őket, majd add hozzá a feta sajtot is. Végül locsold meg a tökmagolajjal.

A hidegen sajtolt olajakat váltogathatod ízlésednek megfelelően. Remélem sikerült kedvet csinálnom a kísérletezgetéshez! 🙂

100%-osan tiszta, hidegen sajtolt olajainkat keresd a webáruházunkban! Tudtad, hogy már 7 féle olaj közül választhatsz? Kattints a képre és nézz körül! 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .