Immunerősítés olajokkal 11.

11

11. napon tovább ismerkedünk a zöld turmixokkal!
Hogy ízlenek neked a gyümölcsös turmixok után?

A következő egy zellerrel gazdagított turmix lesz!

Kóstold meg mindenképpen! 🙂

Zelleres turmix
******************
1 banán
4 nagyobb kínai kel
2 marék spenót levél
1 szál zeller
1 evőkanál hidegen lenmagolaj
3 dl víz

Turmixold össze a hozzávalókat és fogyaszd egészséggel! 

A banánról és a spenótról már korábban írtam neked, így ma a kínai kel jótékony hatásairól és értékeiről hoztam néhány fontos információt.
Szerintem a kínai kelnek sokkal finomabb és kevésbé karakteresebb íze van, mint a káposztának. Aki kezdő turmix készítő és mégis szeretné a „zöld” ízeket is megkóstolni, annak inkább a kínai kelt ajánlom először.

A kínai kel nagyon gazdag A-vitaminban és értékes karotinoidok tartalmaz, ami fontos antioxidáns. Szakemberek szerint mindig érdemes a kínai kel mellé értékes, jó minőségű olajat is fogyasztani, mert így az értékes karotinoidok jobban felszívódnak.

A kínai kel sok C-vitamint tartalmaz, de ez a főzés során sérül, így ezért nagyon jó, ha valaki nyersen tudja fogyasztani, mint mi így a turmixban.

lenmagolaj
Lenmagolajért kattints ide!

A kínai kel B- és K-vitaminban gazdag. A K-vitamin csökkenti a gyulladásokat, a csontritkulás, ízületi gyulladás, valamint a szív- és érrendszeri betegségek kialakulását. A B-vitamin elengedhetetlen a megfelelő emésztéshez, energiatermeléshez, valamint az agy és idegrendszer ideális működéséhez, a stressz csökkentéséhez, a szép és egészséges bőr és haj megtartásához.

Tetszett? Akkor kattints és oszd meg!Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..