Karácsonyi fűszerolaj házilag!

fűszerolaj házilag

Nagyon szeretem a karácsony előtti időszakot!

A készülődést, az izgalmat és finom ízeket, illatokat. Soha nem hagyom ki, hogy legalább egy fűszerolajat elkészítsek. Persze ennek időben neki kell állni, hiszen kell egy kis idő, míg összeérnek az ízek!

Ma megmutatom az egyik kedvencemet!

Ez a változat egy kicsit csípős, egy kicsit talán férfias, de szerintem nagyon jól párosítható például egy finom sült hússal.

Fahéjas, dióolajos fűszerolaj
*****************************
2 dl GastrOlaj hidegen sajtolt dióolaj
1 kisebb fahéjrúd
1 chili paprika
1 babérlevél
1 kis csokor kakukkfű
1 kisebb ág rozmaring

Először válaszd ki az üveget, amibe tárolni szerentéd. Ha esetleg nem saját használatra, hanem ajándékba szánod a fűszerolajat, akkor válassz egy szép, díszes üveget és már eleve abba tedd bele a hozzávalókat.

A fűszerolajak elkészítésénél nekem az vált be, hogy először teszem bele a fűszereket és az egyéb hozzávalókat és csak azután öntöm fel az olajjal. Mivel ehhez a fűszerolajhoz 2 dl hidegen sajtolt dióolajat kell felhasználni, érdemes egy kicsit nagyobb üveget választanod, mint 2 dl, mert a fűszereknek is kell hely.

Tehát ha megvan a tökéletes üveg, akkor jöhetnek a hozzávalók, majd a végén a dióolaj. Ha kész vagy, akkor tartsd a fűszerolajat hűvös, sötét helyen és néha kicsit rázd össze. Szerintem az is elég, ha 1-2 naponta fejjel lefele fordítod és vissza. Legalább 1 hetet várj vele, míg összeérnek az ízek, utána pedig használd bátran és kísérletezz vele kedvedre! 🙂

Ha valódi hidegen sajtolt dióolajat keresel, akkor jó szívvel ajánlom figyelmedbe saját sajtoló üzemünkben készült hidegen sajtolt dióolajunkat! Kattints a képre érte! 🙂

Dióolaj

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .