Karamellkrém – gasztroajándék

Karamellkrém

3 evőkanál cukor
fél dl víz
1 evőkanál liszt
2-3 kanál tej
3 tojássárgája

Ez a karamellkrém szuper választás, ha egy édesszájú rokonodat szeretnéd megajándékozni. Nekem nagy kedvencem, úgyhogy most megosztom veled, hogyan készítsd el.

A 3 evőkanál cukrot tedd egy edénybe, majd kezd el pirítani. Addig pirítsd, amíg barna lesz, majd fél dl vízzel öntsd fel és főzd. Ne ijedj meg, ha a cukor kemény lesz, mikor beleöntöd a vizet. Később majd felolvad.

Ha ezzel kész vagy, akkor el kell készíteni a következőt: keverd ki a tojássárgát a tejjel és a liszttel simára. Ezután add hozzá a cukros szirupot és annyi teje, hogy összesen 4 dl-nyi mennyiséget kapj, majd főzd sűrűre. Adhatsz hozzá cukrot, ha úgy érzed, hogy nem elég édes, de szerintem nincs rá szükség.

Ha sűrűre főzted, akkor vedd le a lángról, kevergesd és amikor
langyos keverj bele 10 dkg vajat.

Tetszett? Akkor kattints és oszd meg!Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..